Ruim 12.000 handtekeningen voor recht op vegetarische voeding in de zorg

Vandaag krijgt staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een petitie overhandigd voor het recht op vegetarische voeding in de zorg. Volgens de Vegetariërsbond is momenteel het recht op vegetarische en plantaardige voeding in penitentiaire inrichtingen beter geregeld dan in zorginstellingen. Wie de pech heeft in het ziekenhuis of een zorginstelling te belanden heeft geen recht op vegetarische of plantaardige voeding. Het is maar afwachten wat de instelling de patiënt voorschotelt.

De Vegetariërsbond verzamelde meer dan 12.000 handtekeningen van mensen die het recht op vegetarische voeding in de zorg bepleiten.

De Vegetariërsbond formuleert in de petitie de volgende eisen:

  • Overal in de zorg heeft de patiënt/cliënt recht heeft op een volwaardige vegetarische of plantaardige maaltijd met verse ingrediënten.
  • Het vegetarische/plantaardige menu is net zo afwisselend als de overige maaltijden;
  • Bij zorg waarbij de patiënt/cliënt meerdere dagen afhankelijk is van de door de zorginstelling aangeboden maaltijden, wordt er voor gezorgd dat de voeding door de week heen volwaardig is.

De Vegetariërsbond verwijst in het bericht ook naar de Nationale Eiwitstrategie waarin de overheid zich ten doel heeft gesteld te komen tot een vermindering van de consumptie van dierlijke eiwitten. Eerder dit jaar presenteerde de organisatie een onderzoek van Wageningen University & Research waarin werd becijferd dat de gezondheidskosten van overconsumptie van rood en bewerkt vlees in Nederland 657 miljoen euro per jaar bedragen.

Voor meer informatie: www.vegetariers.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven