Koetshuis krijgt opknapbeurt dankzij prijzengeld

Heerlijkheid Mariënwaerdt verkozen tot meest romantische kasteel

Maandag, Tweede Pinksterdag, werden 120 kastelen bezocht door ruim 75.000 bezoekers tijdens Dag van het Kasteel. Het thema van dit jaar was Upstairs/Downstairs: de verhalen van de vele personeelsleden zonder wie het leven van 'mijnheer' en 'mevrouw' niet denkbaar was. Kastelen, buitenplaatsen en landgoederen stelden hun zalen, kamers, zolders, kelders tuinen en parken open tijdens de Dag. Bovendien werd een enorm aantal activiteiten georganiseerd door de deelnemers: rondleidingen, speurtochten, muziek, optredens, wandelingen en verborgen verhalen.

Meest Romantische Kasteel
Drie kastelen wonnen de prijs voor het Meest Romantische Kasteel. De prijs werd uitgereikt door Stichting Dag van het Kasteel in samenwerking met de VriendenLoterij. In de afgelopen weken brachten 15.000 mensen hun stem uit op het Nederlandse kasteel of landgoed dat zij het meest romantisch vonden. Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd (Gelderland), Markiezenhof in Bergen op Zoom (Noord-Brabant) en Menkemaborg in Uithuizen (Groningen) werden respectievelijk nummer 1, 2 en 3 en ontvingen € 15.000, € 2.500 en € 1.000.

Lotje van Verschuer, landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt: ‘We zijn bijzonder blij met dit enorme bedrag waarmee we het koetshuis van het landgoed kunnen gaan opknappen. Het koetshuis werd in februari 2022 beschadigd doordat een eeuwenoude boom omviel en op het dak terechtkwam. Met de VriendenLoterij-prijs zorgen we dat het koetshuis weer optimaal bezoekers kan ontvangen. 
 
Claartje Rijkers, projectleider Museum Markiezenhof: ‘De ruim 75.000 bezoekers laten zien dat Dag van het Kasteel ons historische erfgoed voor één dag in de spotlight weet te zetten. In deze tijden kunnen kastelen die extra aandacht zeer goed gebruiken’. 

Voor meer informatie en een sfeerimpressie van de Dag: www.dagvanhetkasteel.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven