Waitrose lanceert eerste eigen merk Fairtrade biologische kokosolie in het Verenigd Koninkrijk

Waitrose heeft zijn nieuwe eigen label kokosolie gelanceerd, die zowel biologisch als Fairtrade is, volgens de retailer de eerste in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk.

Deze kokosolie is geproduceerd door de 'Sonmic Organic and Natural Farmers' Association (SONFA). Dit is een kleine producentenorganisatie in Sri Lanka, die prioriteit geeft aan biologische landbouw met een sterke focus op milieubescherming. Fairtrade werkt samen met de kokosnootboeren om ervoor te zorgen dat ze een eerlijke prijs krijgen voor hun gewassen, en de Fairtrade producentennetwerken bieden de boeren training over milieuvriendelijke ongediertebestrijding, biodiversiteit en duurzame landbouw.

Tom Shiel, Waitrose Buyer: "We zijn er trots op dat we de eerste supermarkt zijn die een 100% Fairtrade kokosolie van eigen merk op de markt brengt. Naast de geweldige kwaliteit en smaak steunt het product de Sri Lankaanse boeren die de kokosolie produceren om te investeren in hun boerderijen en gemeenschappen en om hun milieu te beschermen."

Kerrina Thorogood, directeur Partnerships bij de Fairtrade Foundation: "We juichen Waitrose en SONFA toe voor hun gezamenlijke inspanning om dit schitterende nieuwe Fairtrade product in de Britse supermarktrekken te brengen. Dankzij de Fairtrade premies die de boeren ontvangen voor hun gecertificeerde producten, heeft SONFA projecten kunnen uitvoeren zoals de reparatie van het gemeenschapscentrum van het dorp, dat ook een kleuterschool was voor de kinderen van de boeren. Voorheen konden de kinderen op regenachtige dagen niet naar school door slechte isolatie en lekkages. Het gebouw en de schooluitrusting zijn nu echter gerenoveerd en ze kunnen het salaris van de kleuteronderwijzer betalen. We zijn verheugd dat Waitrose's nieuwe partnerschap met SONFA hen in staat stelt bij te dragen aan dit essentiële werk."

Het Waitrose Duchy Organic product levert ook een donatie aan het liefdadigheidsfonds van The Prince of Wales. Eerder deze maand kreeg Waitrose een boost nadat de verkoop van haar Duchy Organic producten sterk steeg in de aanloop naar de kroning van Koning Charles III.

Voor meer informatie: www.waitrose.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven