Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eric van Gool geeft inkijkje in werkwijze imkerij de Traay

"We bieden 100% echte honing die traceerbaar is voor de consument"

De informatie over honing die circuleert op onder andere sociale media, heeft geleid tot een groeiend aantal vragen, zo heeft ook winkelbegeleider Eric van Gool bij imkerij de Traay gemerkt. Reden voor de Traay om te proberen hier duidelijkheid in te scheppen.

"Honing is een prachtig product uit de natuur, vanuit de symbiose tussen bij en bloem, en de samenwerking tussen de imker en het bijenvolk. Ook de Traay vervult al vele jaren een rol in deze samenwerking, door vervolgens de honing te verzamelen, en af te vullen in een pot of fles. Wij doen dit op een natuurlijke wijze, zonder onnodige bewerkingen, omdat de natuur al alles biedt wat lekker en gezond is!", aldus Eric.

Jarenlange partnerschappen met imkers
"Wij kopen onze honing bij vaste coƶperaties en imkers in, waarmee wij al jarenlange relaties onderhouden. De bewuste keuze voor samenwerking met imkers die rekening houden met het leefmilieu van mensen, bijen en planten is vanzelfsprekend. We beoordelen regelmatig de werkmethoden van onze partners, inclusief waar en hoe de honing wordt geoogst. Ons streven is om zoveel mogelijk biologische honing van Europese imkerijen te betrekken om de belasting van het milieu te minimaliseren. Soms moeten we echter honing van ver halen, zoals onze biologische Manuka honing uit Nieuw-Zeeland. De Manuka struik vindt zijn oorsprong in Nieuw-Zeeland."

Imker in Nieuw-Zeeland

Hoogste kwaliteitseisen
"Bij de Traay stellen we de hoogste eisen aan de kwaliteit van onze honing. Onze kwaliteitsafdeling werkt volgens officiƫle HACCP-richtlijnen om voedselveiligheid te waarborgen. We zijn gecertificeerd door BRC, IFS, Fairtrade, Skal en Demeter. Zowel interne als externe analyses borgen dat onze producten voldoen aan wettelijke eisen en voedselveiligheid."

Testen, testen en nog eens testen
"Alle honing wordt voor aankoop en na aankoop geanalyseerd met de allernieuwste testmethoden, door geaccrediteerde en gecertificeerde Duits laboratoria, gespecialiseerd in honing. Deze analyses omvatten authenticiteit, microbiologische aspecten, vochtgehalte, versheid (HMF), diastase en meer dan 30 andere parameters. We hanteren het 'triple screening'-proces, waarbij we naast C4 (13C) en NMR-analyses ook op maat gemaakte siropen (LC-HRMS) testen. Hierdoor kunnen we de kwaliteit van onze honing aantoonbaar borgen en bieden we 100% echte honing die traceerbaar is voor de consument."

Bijna 50 jaar toewijding
"Al sinds 1977 verwerkt de Traay honing met de grootste zorg. Gelegen aan de rand van een biologisch landbouwgebied in de Flevopolder, staan we bekend om onze heerlijke biologische honingsoorten, specialiteiten en bijenproducten. Als pionier in Nederland hebben we biologische honing op de kaart gezet en samen met Skal de regels voor biologisch imkeren vastgesteld. Naast ons assortiment heerlijke honingproducten en specialiteiten bieden we ook natuurlijke biologische zoetmiddelen aan als agavesiroop en dadelstroop, als alternatief voor geraffineerde suiker."

Bijentuin

100% duurzaam
"Duurzaamheid staat centraal bij de Traay. We hebben een prachtige bijentuin naast ons pand en meer dan 150 zonnepanelen op het dak om onze productie te voorzien van 100% duurzame energie. We streven naar langdurige relaties met leveranciers, medewerkers en consumenten, vanuit ons respect voor mens, dier en planeet."

Voor meer informatie:
Wilco Schets
Imkerij de Traay
Platinastraat 50
8211 AR Lelystad
0320 282928
info@detraay.com
www.detraay.com

Publicatiedatum: