Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Klaas Hoving, Horizon Natuurvoeding: "Eerste bestellingen zijn al binnen"

Nieuwe 3- en 4-notenpasta's

Tholen - Horizon Natuurvoeding introduceert twee nieuwe notenpasta's. Het gaat om een 3-notenpasta en een 4-notenpasta. "De meeste klanten in Nederland hebben de toezegging gedaan dat ze het opnemen. De eerste bestellingen zijn al binnen", vertelt Klaas Hoving namens Horizon.

Roeland Gerding en Mandy Goes van De Groene Winkel Zeist en Klaas Hoving bij het schap vol 3- en 4-notenpasta's

De Groene Winkel Zeist heeft de primeur gekregen. De introductie daar verliep al erg succesvol, geeft Klaas aan. "We hebben een mooie stelling gevuld met onze nieuwe notenpasta's. Veel klanten hebben het inmiddels in hun keukenkastje staan."

Waarom heeft Horizon deze nieuwe notenpasta's ontwikkeld? "Onze gemengde notenpasta, waarin twee verschillende noten verwerkt zijn, is sinds jaar en dag een daverend succes. Dit is ons best verkochte product. We zien ook het advies vanuit het Voedingscentrum om elke dag een handje gemengde noten te eten. Dit wordt steeds meer in het voedingspatroon opgenomen. Daarom was het voor ons vrij logisch om ook eens na te denken over een gemixte notenpasta, waardoor we een stukje variƫteit aanbieden."

Links de 3-notenpasta, rechts de variant met 4 noten.

Klaas geeft aan dat ook meespeelt in deze beslissing dat ze in IJsselstein alles in huis hebben voor de productie van gemengde notenpasta's. "We hebben alle noten liggen en hebben ervaring met het roosteren van amandelen, cashewnoten, hazelnoten en pinda's. Wel moet de smaak heel anders zijn dan onze monopasta's. Daar hebben we heel kritisch naar gekeken. De 3-notenpasta bestaat uit 50% cashewnoten, 25% hazelnoten en 25% amandelen. Deze pasta heeft een lekkere nootachtige zoete smaak, wat voornamelijk komt door het grote aandeel cashewnoten."

Duidelijk een geslaagde primeur voor De Groene Winkel Zeist

Met de 4-notenpasta wil Horizon de drempel verlagen om het product aan te schaffen. "Het interessante van de 4-notenpasta is dat in deze mix meerdere noten zitten, waardoor je het risico spreidt qua inkoopprijs. Wanneer de hazelnoten volgend jaar duurder zijn, zijn de amandelen misschien wat betaalbaarder. Daarom is de 4-notenpasta qua prijs gunstiger voor een groep consumenten die niet elke week een gemengde notenpasta in het winkelmandje kan doen." In de 4-notenpasta zijn pinda's, hazelnoten, cashewnoten en amandelen verwerkt.

De eerste productie van de 3-notenpasta

Voor meer informatie:
Klaas Hoving
Horizon Natuurvoeding
Lage Dijk-Noord 20A
3401 VA IJsselstein
030 6887730
[email protected]
www.horizonnatuurvoeding.nl