Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met exportsubsidie via grensstreek en Berlijn nu in heel Duitsland

Via het subsidieprogramma 'Salessucces bij de buren' van Go4Export kwam Patrick Roozemond van Kari's Crackers in contact met Handelsagent Duitsland. De biologische crackers van Patrick en zijn vrouw Kari zijn in Nederland al bekend en de belangrijkste biologische groothandels hebben de producten in het assortiment. Door middel van export moet de extra productiecapaciteit gevuld worden met crackers voor het buitenland.

De vrouw van Patrick, Kari, is naast naamgeefster van het bedrijf ook de bedenker van het unieke bakproces van de crackers. De manier van bakken en de keuze van de ingrediënten heeft de Noorse Kari meegenomen uit haar geboorteland. Patrick voegt daaraan toe dat alle ingrediënten biologisch moeten zijn en dat de organisatie een sociaal karakter heeft. Bijvoorbeeld terug te zien in het feit dat er in de productie wordt gewerkt met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

In 2022 nam Patrick contact op met Marcel Baanders van Handelsagent Duitsland. Op dat moment had Go4Export, onderdeel van ontwikkelingsmaatschappij Oost NL nog een subsidieprogramma beschikbaar dat zich volledig richtte op ondersteuning bij acquisitie in Duitsland. Handelsagent Duitsland was één van de geaccrediteerde bedrijven vanuit Go4Export om het programma als ervaren specialist uit te voeren. De subsidie werd aangevraagd en toegekend. Vervolgens werd er gezamenlijk een assortiment bepaald en een Duitstalige propositie gemaakt. Aan collega Elisabeth Brons van Handelsagent Duitsland de taak om de biologische crackers voor te stellen bij de inkopers van Duitse biologische supermarkten en groothandels in haar netwerk.

Al heel snel was het raak! Een aantal biologische winkels in de grensstreek besloten de crackers op te nemen. Deze winkels werden aanvankelijk door Handelsagent Duitsland zelf beleverd via het eigen www.nurbio.bio. Al snel volgde de keten LPG met een tiental filialen in de hoofdstad Berlijn. De crackers bleken 'ein voller Erfolg'!

Het blijft lastig om een product, waarvan winkels al veel verschillende varianten van verschillende leveranciers hebben er nog tussen te krijgen. Al snel wisten de collega's van Handelsagent Duitsland dat inkopers alleen overtuigd konden worden door de Kari's Crackers zelf te proeven. Van de buitenkant is het misschien een zoveelste cracker in het schap. Maar de smaak overtuigt en maakt de crackers uniek. De proefpakketjes (uiteraard alleen op basis van interesse en aanvraag) werden met koeriersdiensten door heel Duitsland gebracht, waarna Elisabeth de opvolging deed.

Vandaag de dag kunnen Duitsers de crackers van Kari's (6 varianten) in heel Duitsland kopen in biologische winkels. Van Hamburg tot München en van Düsseldorf tot Berlijn. En Kari's Crackers en Handelsagent Duitsland zijn nog lang niet klaar met elkaar. Dagelijks wordt er gewerkt aan het laten toenemen van de rotatie in de winkels. Bijvoorbeeld door winkels te bezoeken om de producten onder de aandacht te brengen en zo mogelijk direct online en real-time bestellingen aan te nemen. Bijna maandelijks zijn er gesprekken met nieuwe Duitse afnemers en de jaargesprekken voor het najaar staan alweer gepland.

Voor meer informatie:
Marcel Baanders
Handelsagent Duitsland
Perseusstraat 2
9742 PX Groningen
050 2112546
[email protected]
www.handelsagentduitsland.nl

Publicatiedatum: