Nieuw standpunt over het omgaan met MRL's in biologische producten

IFOAM Organics Europe heeft een nieuwe position paper gepubliceerd over het omgaan met residuen van gewasbeschermingsmiddelen in biologische producten. De position paper biedt een leidraad die door veel biologische partijen binnen en buiten de EU werd verwacht.

De Europese organisatie wil met dit standpunt duidelijk maken dat de biologische productie plaatsvindt in een besmette wereld waar bestrijdingsmiddelen overal aanwezig zijn met alle nadelige gevolgen van dien. De organisatie stelt een gemeenschappelijke aanpak voor van het beheer van residuen door marktdeelnemers en controleorganen/autoriteiten, overeenkomstig de desbetreffende voorschriften van de EU-biologische verordening.

De paper is het eindresultaat van het project Pesticide Use & Contamination van IFOAM Organics Europe, waarvan het hoofddoel was overeenstemming te bereiken over een gemeenschappelijke aanpak van de biologische sector en beweging over hoe om te gaan met bevindingen inzake MRL's nog vóór 2025, wanneer de Commissie het verslag zal uitbrengen over de uitvoering van de huidige regels en een mogelijk wetgevingsvoorstel voor een verbeterde harmonisatie.

De Position Paper is het eindresultaat van dit project en is gebaseerd op diverse studies en verslagen en breed intern overleg met de leden van IFOAM Organics Europe. Klik hier voor de position paper.

Bron: IFOAM Organics Europe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.