Meer bedrijven bezig met bio-eierproductie in Nedersaksen: +10,8%

In de Duitse deelstaat Nedersaksen zijn in 2022 meer bedrijven zich bezig gaan houden met biologische eierproductie. Ten opzichte van 2021 steeg het aantal biologische bedrijven tot 247, een stijging van 10,8 procent. Dit alles maakte het 'Landesamt für Statistik' van de deelstaat woensdag 12 april bekend. De hoeveelheid biologische eieren steeg met een kleine 9 procent. In 2022 zouden 2,8 miljoen biologisch gehouden leghennen ongeveer 855 miljoen eieren hebben gelegd.

Dat is ongeveer 253 miljoen bio-eieren meer dan vijf jaar geleden. Onder meer een aanhoudende trend naar meer dierenwelzijn ligt ten grondslag aan de verdere uitbreiding van de biologische eierproductie, legde het staatsbureau uit.

Volgens het rapport legden in totaal ongeveer 16,9 miljoen legkippen in Nedersaksen in 2022 ongeveer 5,2 miljard eieren. De waarden zijn bijna identiek aan die van 2021. Volgens de statistici waren er in totaal 760 bedrijven met 19,2 miljoen legplaatsen. Daarmee steeg het aantal bedrijven de afgelopen vijf jaar met 18,4 procent, terwijl het aantal plaatsen met 7,1 procent toenam.

Foto: Dreamstime

Bron: Stern

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.