Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

België is weer officieel vrij van vogelgriep

De wereldorganisatie voor diergezondheid WOAH heeft België weer vrij verklaard van vogelgriep. Dankzij het herstel van de ziektevrije status is het mogelijk dat handelsembargo's door andere landen worden opgeheven en kan de Belgische export van pluimvee en pluimveeproducten weer herstellen. De beschermende maatregelen op pluimveebedrijven om insleep van het virus te voorkomen blijven wel van kracht.

In België dateert de laatste uitbraak van vogelgriep bij pluimvee van 29 december 2023. Ook het aantal besmettingen bij wilde vogels in België bleef de afgelopen maanden laag. Dit maakt dat de WOAH de vogelgriepvrije status van België opnieuw heeft erkend.

Wel vogelgriep in Zweden
In verband met een nieuwe uitbraak van de besmettelijke (hoog pathogene) variant van vogelgriep (oftewel HPAI) onder gehouden pluimvee in Zweden moeten lege en geladen vervoermiddelen voor pluimvee of broedeieren, die terugkeren of komen uit Zweden onmiddellijk na binnenkomst in Nederland een extra reiniging en ontsmetting (R&O) ondergaan, zo meldt de NVWA.

Bron: FAVV

Publicatiedatum: