Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
6 juni op Boerderij tussen de Hagen:

Workshop kippen & kippenkarren

Op Boerderij tussen de Hagen vindt op donderdag 6 juni de workshop kippen & kippenkarren plaats. Kippen vormen zowel ecologisch als economisch een interessante optie om op te nemen in je agrarische bedrijfsvoering. Zo helpen kippen bij het beter verspreiden van mest, luchtig houden van de bodem, onkruidbeheersing en plaagdierbestrijding. Daarnaast leveren ze inkomsten op in de vorm van eieren en vlees.

Tijdens de workshop voor boeren worden thema's als huisvesting, voeding, gedrag en gezondheid behandelt. Naast de aanpak en verzorging van kippen, komen ook het opzetten van deze neventak en de business case aanbod, zodat je weet wat het je kost en oplevert.

Vera Bavinck is dierenarts en heeft voor Caring Farmers een meerdelige webinar reeks over het houden van kippen ontwikkelt.

Eva Vos is initiatiefnemer van KipEigen, en manier om kleinschalig kippen te houden en te integreren in de primaire agrarische bedrijfsvoering.

Tenslotte neemt Ron de deelnemers mee naar zijn zelfgebouwde kippenkarren en deelt hij zijn praktijkverhaal en ervaring.

Aanmelden kan tot 1 juni bij Ron van Zandbrink: [email protected]. Graag horen wij met hoeveel je komt, naam/namen, emailadres(sen) en bedrijfsnaam/namen/organisatie(s).

Voor meer informatie:
Boerderij tussen de Hagen
Hessenweg 82
3835 PL Stoutenburg
06 42898428
[email protected]
www.boerderijtussendehagen.nl

Publicatiedatum: