Paastrends: Halve eitjes en paaseitabletten

Twee jaar geleden heeft Bonvita de laatste gestanioleerde (verpakte) paaseitjes verkocht. Het blijkt dat het zilverpapiertje overbodig is, want Bonvita verkoopt steeds meer onverpakte eitjes. Dit is natuurlijk goed voor het milieu, hoe minder verpakking, hoe beter en tegelijkertijd biedt het de mogelijkheid om eitjes te versieren. Hoe werkt dat? Erik van Luyn legt uit:

De halve eitjes rechts zijn versierd met gevriesdroogde framboos.

Halve eitjes
"Alle hele eitjes worden eerst als halve eitjes gemaakt. Om hele eitjes te fabriceren, worden twee vormen tegen elkaar geklapt zodat de halve eitjes blijven plakken en samen een heel eitje vormen. De nieuwe trend is om deze laatste stap niet meer te doen. Zo'n massief chocolade-eitje is blijkbaar ook niet alles. In de productie worden de halve eitjes bestrooid met gekleurde hageltjes, kokosrasp, hazelnootstukjes of gevriesdroogde framboos. Dit geeft verrassende smaakcombinaties en het is bovendien een leuk gezicht. Vooral als het kleurcontrast groot is zoals rode framboos op witte chocolade." 

Ambachtelijke praline
Een andere bijzonderheid zijn de paraline eitjes. Die worden bij Bonvita heel ambachtelijk gemaakt. "Als de vormen met halve eitjes zijn gevuld met chocolade worden ze weer 'afgegoten'. Hierdoor blijft een laag chocolade achter en worden de vormen opnieuw gevuld, deze keer met praline. Deze praline vulling bestaat uit hazelnootpasta gemengd met een deel chocolade. Dit is geen goedkope keuze, niet door de arbeid en niet doordat er geen suiker wordt toegevoegd als vul- en zoetmiddel maar uitsluitend hazelnootpasta." 

Enkele varianten van de paaseitabletten. De achterkant, zoals te zien is bij het derde tablet, wordt versierd.

Paaseitabletten
Dit jaar heeft Bonvita Paaseitabletten ge├»ntroduceerd en die zijn meteen goed in de smaak gevallen. "Aan de onderzijde zit een verrassend breukvlak en de andere zijde kan er weer leuk versierd worden, net als bij de kleine eitjes. Misschien wordt dit wel de nieuwe trend voor 2024: Paaseitabletten!" 

Voor meer informatie:
Erik van Luyn
Bonvita
Newtonstraat 7
4004 KD Tiel
0344 639300
06 21833332
e.vanluyn@bonvita.com  
www.bonvita.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.