FZ Organic Food viert 40-jarig jubileum

FZ Organic Food bestaat dit jaar precies 40 jaar. "Al sinds 1983 willen we met onze producten een bijdrage leveren aan een betere wereld. Daarnaast introduceren we regelmatig smaakvolle en verantwoorde nieuwe producten. Zo heeft ons merk Trafo een complete restyling gekregen en hebben we onder andere nieuwe smaken popcorn ontwikkeld. Bij ons merk Yakso signaleerden we een stijgende vraag naar vleesvervangers. Met verschillende smaken verse seitan hebben we dit aanbod uitgebreid. Net als de nieuwe vegan smaakmakers, zoals sea sauce, vegan oestersaus en hoisinsaus. En de super lekkere vegan krupuk", vertelt Bjorn Andringa, commercieel directeur bij FZ Organic Food sinds 2003.

Bjorn en Folmer Andringa. 

Passie voor pure producten – sinds 1983
Wat in 1983 begon met de verkoop van biologische kaas onder het merk Fryslaner, werd al snel uitgebreid met bijpassende biologische producten, zoals jam, honing en pindakaas. "Onze producten vallen in de smaak en ook op de Duitse voedselbeurzen merken ze dat op."

Yakso
Bjorn geeft aan dat ze bij FZ Organic Food na verloop van tijd ook geïnspireerd raakten door de macrobiotische keuken. "Het viel ons op dat lekkere biologische producten waar je Oosterse gerechten mee kunt maken, ontbraken in de natuurvoedingswinkels. Vanuit deze behoefte is in 1983 ons merk Yakso ontstaan, waarmee je in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel zet. Gezond, eenvoudig én betaalbaar."

Trafo
De producent kwam ook in aanraking met verantwoorde manieren om chips te produceren. "We waren meteen enthousiast en zijn hiermee aan de slag gegaan. Het hele proces begon met de zoektocht naar biologische aardappelen, olie om mee te bakken en folie om de chips mee te verpakken. Dat betekende het begin van ons A-merk Trafo chips. Onze producten vielen in de smaak en we bleven groeien. Daarom verhuisden we van Groningen naar het Friese Wolvega, waar we nog altijd de lekkerste producten maken."

Samenwerking met lokale boeren
FZ Organic Food blijft bezig met het verduurzamen van het pand en de verpakkingen en het bedrijf werkt nog altijd intensief samen met lokale boeren. "De aardappelen en ingrediënten voor de groentechips halen we bijvoorbeeld graag uit de Flevopolder. Een uniek teeltgebied, waar vanaf de ontginning geen chemische middelen zijn gebruikt. De boeren gebruiken geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen, maar houden rekening met natuurlijke processen."


Restyling
Dit jaar zijn ook de verpakkingen aangepakt. Bjorn: "De werkwijze en unieke positionering van het merk is nu ook te herkennen in de uitstraling en verpakkingen van Trafo. De afgelopen tijd is er gewerkt aan een restyling. Er is gekozen voor een transparante uitstraling, met een feestelijke kleurcodering en frisse fotografie."

Ook de nieuwe websites staan inmiddels allemaal online. "We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan onze nieuwe corporate website en de merkenwebsites. Deze staan nu online. Wil je meer weten over ons verhaal, onze geschiedenis, werkwijze en merken? Ga dan naar www.fzorganicfood.nl. Meteen een bestellingen plaatsen? Klanten kunnen direct inloggen en bestellingen komen direct binnen bij ons systeem. Het ziet er dus niet alleen heel erg mooi uit, het is ook heel gebruiksvriendelijk!" Op de website van Trafo kom je meer te weten over de herkomst van de chips en de productiewijze. Daar kan je ook meteen kennismaken met de nieuwe smaken popcorn en de nieuwe aanwinst: truffelchips. Op de website van Yakso kan men meteen de verse seitan, vegan krupuk en de vegan smaakmakers ontdekken.

Voor meer informatie:
FZ Organic Food
Oppers 58
8471 ZM Wolvega
0561 611000
info@fzorganicfood.com 
www.fzorganicfood.nl 
www.trafochips.nl 
www.yakso.nl 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.