Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe linzenmiso en Mikawa mirin

Lima breidt haar gamma authentieke Japanse smaakmakers uit met een linzenmiso en een zoete rijstwijn oftewel mirin. Zoals alle Lima producten zijn deze biologisch, 100% plantaardig en zonder additieven of conserveermiddelen.

Links de linzenmiso en rechts de Mikawa mirin.

Miso: bomvol smaak en hoogwaardige eiwitten
Miso is een pasta van gefermenteerde soja die in het Verre Oosten al 1300 jaar gebruikt wordt om gerechten op smaak te brengen. Miso staat bekend om zijn hoogwaardige eiwitkwaliteit en is van nature rijk aan spijsverteringsenzymen. Lima’s nieuwe linzenmiso is een traditionele ongepasteuriseerde miso van gefermenteerde bruine linzen, zonder soja, rechtstreeks uit Japan.

Miso staat garant voor een explosie van smaken waaronder die heerlijke 'vijfde smaak' umami. Doordat miso de intensiteit van andere smaken versterkt is het een uitstekende zoutvervanger. Lekker in soep, bouillon, pasta, sauzen, groentetaart, groene groenten, vinaigrettes, marinades en natuurlijk in de traditionele misosoep. Miso is eenvoudig en snel in gebruik en kan gewoon verdund worden met een beetje water. Bij warme gerechten kan de miso het beste pas op het eind worden toegevoegd om de unieke kwaliteit en probiotica te behouden.

Mikawa mirin
De nieuwe mirin van Lima is afkomstig uit de Japanse Mikawa-regio, bekend om zijn rijstwijn van hoge kwaliteit. Die is te danken aan het frisse en zachte water van de Yahagi-rivier, de eersteklas rijst en het milde klimaat. De mirin wordt hier gemaakt volgens traditionele methoden: hij wordt langzaam gebrouwen en krijgt een jaar lang de tijd om te rijpen. Het resultaat is een puur product van hoge kwaliteit: gecertificeerd biologisch, plantaardig én glutenvrij, zonder toegevoegde suikers en zonder zout.
 
Mirin is perfect voor zowel hartige als zoete gerechten. Net als witte wijn is rijstwijn ideaal om wokgerechten op smaak te brengen of om suiker te vervangen in desserts. Meng de Mikawa mirin met sojasaus om andere sauzen te maken, bijvoorbeeld bij teriyaki, of gebruik een beetje in soep, marinade of dressing. Mirin is ook erg lekker in combinatie met miso en andere gefermenteerde smaakmakers.

Verkrijgbaarheid
Lima producten zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij natuurvoedings- en biowinkels. De consumentenadviesprijs van de linzenmiso à 300 gram is € 8,49 en van de Mikawa mirin à 250 milliliter € 9,19. Beide producten liggen vanaf dit voorjaar in de winkel.

Voor meer informatie:
Lima
info@limafood.com 
www.limafood.com  

Publicatiedatum: