Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Loods en kantoor weer herenigd

Freshclusive opent binnen jaar na start nieuwbouw in Aalsmeer

Tholen - Het verhaal van Freshclusive leest als een jongensboek. Op 1 april 2022 startte Paul Schockman met zijn broer Henri en de broers Robbert en Ruud Krul het import- en exportbedrijf Freshclusive op. Nog geen jaar later heeft het bedrijf haar nieuwbouw in gebruik genomen op Rietwijkeroordweg 4 in Aalsmeer. Met de verhuizing van de loodswerkzaamheden afgelopen vrijdag zijn kantoor en loods vanaf nu weer herenigd.

Robbert en Ruud Krul, Paul en Henri Schockman

Ook voor het loodspersoneel - bestaande uit 16 personen - is de verhuizing naar het nieuwe pand erg fijn. Zij maakten het afgelopen jaar dagelijks de gang naar Eindhoven, waar bij Scherpenhuizen de verlading plaatsvond. "In deze tijden, waar je naast de deur werk kan vinden, reden onze mensen dagelijks naar Noord-Brabant. Dat getuigt van enorme inzet en daar zijn we hen erg dankbaar voor en blij dat het vanaf nu allemaal dichter bij huis is voor iedereen."

Nieuwbouw in gebruik genomen
"Wij komen allemaal hier uit de regio en toen ik hoorde dat er nog geen klant voor deze nieuwbouw was gevonden, hebben we snel contact opgenomen. Zo konden we in een vroeg stadium nog meedenken over het ontwerp en is het echt ons eigen pand geworden", vertelt Paul trots.

Vorige week was de loods nog leeg

"Vanaf het begin hebben we de taken zo verdeeld dat Robbert, Ruud en Henri zich volledig konden richten op het commerciële gedeelte en ik de verantwoordelijkheid voor de overige taken op mij heb genomen. Dat was met deze nieuwbouw erbij geen sinecure, want je moet werkelijk over alles - van de keurkarren tot de deurknoppen - een besluit nemen. We zijn dan ook blij dat we de nieuwbouw nu in gebruik kunnen nemen en we zijn enorm trots op het resultaat." 

Duurzaam en efficiënt pand
De nieuwbouw aan de Rietwijkeroordweg in Aalsmeer, tegen het Amsterdamse Bos aan, heeft een gekoeld warehouse van 4.500 m2 met 8 docks en 300 m2 kantoorruimte. "Met de 1.200 zonnepanelen die worden geplaatst, zijn we meer dan energieneutraal, want we wekken meer dan 450.000 kWh op jaarbasis op en verwachten zo'n 250.000 kWh te gebruiken. We hebben geen gasaansluiting. Dankzij de sandwichpanelen met hoge isolatiewaarde hebben we bovendien weinig koudeverlies."


Kluisjes

"Daarnaast is er ook voor elektrische auto’s de gelegenheid om op te laden, we hebben voldoende laadpalen op de parkeerplaats. Ook zorgen we voor veel groen op en rond het gebouw; we laten boompjes planten en laten een haag aanleggen. Uiteindelijk willen we voor zowel flora als fauna zorgen. In de toekomst komen er ook nog vogel- en bijenkasten op het terrein."

Goede vooruitzichten
Ook over de afzet in het nieuwe jaar is Paul positief gestemd: "Door ons brede assortiment, uitgebreide wereldwijde netwerk, steun van diverse partners en gedreven door de positieve inzet van het hele team, kijken we vol verwachting uit naar de rest van 2023. Het wordt een goed jaar. Als specialist op de verre bestemmingen gaan we de hele wereld over, van de VS, Canada, Midden Oosten, Hongkong, Japan, Malediven tot aan de Seychellen. De capaciteit van het transport neemt voor de meeste bestemmingen weer toe en dit biedt ons meer mogelijkheden om onze klanten op de juiste manier te bedienen. En vanaf nu wordt alles op één plek geregeld, vanaf onze nieuwe locatie in Aalsmeer!’’

Voor meer informatie:
Paul Schockman
Freshclusive
Rietwijkeroordweg 4
1432 JE Aalsmeer
[email protected]  
www.freshclusive.com