Machandel introduceert nieuwe pindakaas

"High oleïc pinda's bevatten meer goede vetten dan andere pinda's"

Tholen – Het assortiment van Gutnuss, het eigen merk van Machandel, is uitgebreid met vijf nieuwe biologische smeersels. Een witte cashewpasta, een zwarte sesampasta en drie soorten pindakaas. En vooral die pindakaas is speciaal, want die is gemaakt van biologische pinda's uit Argentinië. Daarmee heeft Machandel een primeur.

Argentijnse pinda's
Terwijl er door de bezoekers van de Biobeurs druk geproefd wordt van de nieuwe producten, vertellen Jan Wolf en Hendrik Bosma dat Machandel vijf jaar bezig is geweest met het 'pinda-project'. "De pinda's komen uit Argentinië, waar we een project opgezet hebben om biologische pinda's te telen." Pinda's kunnen op veel plekken in de wereld geteeld worden, maar Machandel koos bewust voor Argentinië vanwege de unieke bodem en de jarenlange ervaring van de lokale bevolking. "Machandel is het enige bedrijf in de wereld dat Argentijnse biologische pinda’s als grondstof voor biologische pindakaas gebruikt. We hebben ervaring met eigen teeltprogramma's voor verschillende andere producten. Het geeft continuïteit en stabiliteit in de productie en het is heel mooi om met elkaar een keten te realiseren waarbij kwaliteit het speerpunt is."

High oleïc
De pinda's worden Runner genoemd en hebben een hoog oliegehalte. Dat geeft de pindakaas een zachte textuur en een rijke smaak. High oleïc pinda's bevatten ongeveer 30% meer goede vetten dan andere pinda's. “Met het hoge percentage Omega 9 vetzuren is het een van de 'gezondheidsgeheimen' van de natuur."

Drie smaken pindakaas
Hoewel de pindakaas slechts één ingrediënt bevat – de pinda's – is de producent erin geslaagd om er drie verschillende producten van te maken. In de Dark Roast zijn de pinda's donkerder geroosterd dan de Mild Roast, wat een robuustere smaak geeft. De Mild Roast is dan weer wat puurder van smaak. Daarnaast is er de versie Ultimate Crunch, voor de liefhebber van pindakaas met stukjes pinda.

Verdubbeling van het Gutnuss-assortiment
De witte cashewpasta is gemaakt van ongebrande cashews. Dat zorgt er volgens Jan voor dat de romige cashewsmaak behouden blijft. Aan het andere einde van het kleurenspectrum bevindt zich de zwarte sesampasta of tahin. De diepzwarte kleur valt bij de bezoekers van de Biobeurs. Deze tahin is dieper en meer nootachtig van smaak dan een tahin van witte sesam.

Deze vijf nieuwe biologische producten vullen het assortiment van het merk Gutnuss aan, dat al twee soorten pindakaas en vier notenpasta’s van Demeter-kwaliteit bevat.

Machandel is op de BIOFACH te vinden in stand 7-511.

Voor meer informatie:
Machandel b.v.
+31 (0)516 425 020
sales@machandel.com 
www.machandel.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven