Driekant Ambachtscentrum doneert € 1900,- aan The Hunger Project

Donderdag 1 december heeft Marijn Smit directeur van biologische bakkerij Driekant uit Zutphen een cheque ter waarde van € 1900,- overhandigd aan Annemarie de Groot – Bakker van The Hunger project.

Van elke Wereldbol (heerlijk speciaalbrood) en Wereldworteltaartje door Driekant verkocht, schenkt Driekant een deel van de opbrengst aan The Hunger project. Afgelopen jaar heeft Driekant er duizenden gebakken.

The Hunger project is een internationale organisatie die zich inzet tegen honger. Met als doel om in 2030 de honger uit de wereld te hebben.

Honger gaat over meer dan voedsel alleen. Een wereld zonder honger is mogelijk door te investeren in mensen. We kunnen op de wereld voldoende voedsel produceren voor iedereen. Maar door ongelijkheid en armoede heeft niet iedereen toegang tot dat voedsel.
Meerdere oorzaken spelen een rol bij chronische honger. Het is een vicieuze cirkel waarin de omgeving, klimaatverandering, water, sanitair, onderwijs, gezondheidszorg en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen allemaal een rol spelen.

The Hunger Project laat met 40 jaar ervaring en met programma's in meer dan 11.700 dorpen in 13 landen in de praktijk zien dat het einde van honger haalbaar is. De aanpak verschilt per land, want de omstandigheden zijn er ook verschillend. Maar in alle gebieden staan de mensen met honger centraal. Zij dragen de oplossing zelf aan van onderop en binnenuit.

Driekant en de Wereldbol
De Wereldbol is een initiatief van Kees Klomp, hoogleraar betekeniseconomie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en Henk Smit oprichter van Driekant. Het unieke brood is ontwikkeld in de Driekant bakkerij in Zutphen waar het bakkersambacht al meer dan 25 jaar met passie wordt uitgevoerd.

Om een beeld te krijgen wat de Wereldbol doet; door de verkoop van 133 Wereldbollen krijgt één vrouw een microkrediet en een training waarmee ze een onderneming kan starten en zo haar gezin kan onderhouden.

Wie dus een Wereldbol of Wereldworteltaartje koopt, helpt mee een einde te maken aan chronische honger. 

Klik hier voor meer informatie.

Voor meer informatie: info@driekant.nl en www.driekant.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven