Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BlocRice: een eerlijke en transparante keten voor Cambodjaanse biologische rijstboeren

Samen met Oxfam Novib, rijstwafel producent SanoRice, importeur van biologische grondstoffen DO-IT organic, retailer Udea (Marqt & Ekoplaza) en rijstexporteur AmruRice zet Schuttelaar & Partners zich, met ondersteuning van het Fonds Duurzaam Ondernemen, in voor een leefbaar inkomen voor biologische Cambodjaanse rijstboeren in Cambodia. 

Door middel van het BlocRice project wilt het consortium de positie van biologische rijstboeren in het de provincie Preah Vihear in Cambodia versterken. In dit project is Schuttelaar & Partners bij zowel de strategieontwikkeling als de implementatie betrokken. De aanpak is tweevoudig: Oxfam Novib coƶrdineert trainingen in het veld en Schuttelaar & Partners ontwikkeld een blockchain applicatie en is verantwoordelijk voor de project implementatie. De blockchain-applicatie zorgt voor een transparante aanvoerketen en draagt bij aan eerlijke betaling voor de rijstboeren, zodat zij hun levenspeil kunnen verhogen. Het project kan worden opgeschaald naar andere boerencoƶperaties in de rijst- en andere agro-foodketens om een maximale impact te behalen.

Nieuwsgierig? Bekijk dan deze uitleg over de inzet van blockchain voor eerlijke rijst. 

Klik hier om de impact van het project te bekijken. 

Publicatiedatum: