Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Voor de fijnproevers is er zeker een smaakverschil"

Horizon introduceert zwarte tahin

Tholen - Zwarte tahin is het nieuwste product van Horizon Natuurvoeding. "De kleur en de verfijnde nootachtige smaak maken het verschil. De zwarte tahin is echt een product voor de fijnproevers. Dit product is nog niet zo bekend in het schap van de speciaalzaken. We zien dit dan ook als een mooie toevoeging aan ons assortiment", vertelt Frank de Bruijn namens Horizon. De zwarte tahin die gemaakt wordt van biologisch sesamzaad afkomstig uit Zuid-Amerika, is vanaf 1 november verkrijgbaar.

Volgens Frank zijn de eerste reacties goed. "Over het algemeen vinden de mensen die het proeven de zwarte tahin erg lekker." Hij vertelt dat black food, zoals dit, in de Aziatische keuken al heel lang bekend is. "In literatuur kom je tegen dat er door de zwarte kleur meer antioxidanten in zitten. Nu is sesam op zichzelf natuurlijk al een heel puur en gezond product. In Nederland is zwarte tahin nog vrij nieuw. Men kent onze witte en bruine tahin al. De witte is de traditionele, gemaakt van gepeld, licht geroosterd sesam. Bij de bruine behouden we het vliesje rond het sesamzaadje. Bij de zwarte is dat net zo, alleen is hier het sesamzaad van nature zwart. Beide soorten laten we voor verwerking vers roosteren. Bruine en zwarte tahin zijn dus verwant, maar voor fijnproevers is er zeker een smaakverschil."

De bloem van de sesamplant.

Frank geeft aan dat één van de vaste leveranciers van sesamzaad Horizon adviseerde om ook met zwarte tahin te beginnen. "Vervolgens was het natuurlijk belangrijk om goede leveranciers te vinden, de juiste soorten sesamzaad te kiezen en de verwerking op te zetten. Hier zijn we de laatste maanden druk mee geweest. Zo hebben we het sesamzaad bijvoorbeeld op meerdere temperaturen geroosterd. We hebben dit hele proces in eigen hand en alle potjes worden bij ons in IJsselstein afgevuld."

Voor Horizon is tahin van oudsher een heel belangrijk product. "Oprichter Gaston is hier mee begonnen en we hebben er echt naam mee gemaakt. We kunnen wel zeggen dat we trendsetters waren. Tahin is uitgegroeid tot een product dat onder andere onder vegetariërs erg populair is. Zo wordt witte tahin bijvoorbeeld veel gebruikt om hummus van te maken. Zwarte tahin heeft allerlei toepassingen, niet alleen als broodbeleg maar ook bijvoorbeeld in gebak, cake en ijs. Ook is het lekker in combinatie met halloumi kaas, in een dressing en over geroosterde groentes."

Een sesamveld in bloei.

De zwarte tahin komt zowel onder Monki als Horizon op de markt en is verkrijgbaar bij de bekende bio-verdelers.

Voor meer informatie:
Frank de Bruijn
Horizon Natuurvoeding
Lage Dijk-Noord 20-A
3401 VA IJsselstein
030 6887730
verkoop@horizonnatuurvoeding.nl 
www.horizonnatuurvoeding.nl