Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dag van de Geluksvogel-boeren bij DIDIT

Op dinsdag 11 oktober verzamelden zich bij DIDIT elf melkveehouders die met een Geluksvogel kippenkar van Wijkamp werken. Het was een mooie ochtend met laaghangende mist over de weilanden, een koud begin van de dag, maar met een warm einde. Het was de tweede samenkomst van deze boeren om gedachten en ervaringen uit te wisselen. Ook dierenarts Vera Bavinck, gespecialiseerd in kippen was aanwezig om de problematiek te bespreken.

Enkele onderwerpen die aan bod kwamen in de ochtend en de namiddag waren:

  • Ophokplicht: Hoe kunnen we het zo aangenaam mogelijk maken voor de kippen?
  • Toekomstplannen.
  • Er is al enige tijd een proef met de Sasso, een kippenras voor de ideale dubbeldoelkip, de haan voor het vlees en de hen voor de eieren, de stand van zaken tot nu toe. Hoe kunnen we zelf in het voer voor de kippen voorzien om de beste kwaliteit en mengsels te verkrijgen?
  • Eko-keurmerk; Het Eko-keurmerk is een extra Nederlandse kwaliteitsaanduiding boven op het Europese bio-keurmerk. Dat geeft meer onderscheid voor de Gelukseieren.

Poppe Braam gaf een rondleiding op de boerderij waarbij de diverse projecten van DIDIT, zoals de Jersey stierkalfjes aan bod kwamen

Om 13:00 uur zorgde de chefkok van DIDIT Felice Cicoria voor een uitgebreide lunch van gerechten met  eieren, kippenbouillon, en hanenvlees.

Ondertussen was de temperatuur buiten hoger dan binnen en werd de maaltijd buiten geserveerd.

In de namiddag kwamen er nog diverse onderwerpen een bod. De uitwisseling tussen de boeren is belangrijk en zorgt voor een verdere ontwikkeling in het Geluksvogel-project.

Rechts Poppe Braam en chefkok Felice Cicoria.

Voor meer informatie: 
info@diditorganic.nl  
www.kippenkar.nl 
www.geluksvogel.bio 

Publicatiedatum: