Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vegan Demeter chocolade nieuw van Chocolatemakers

De Amsterdamse chocoladeproducent Chocolatemakers introduceert twee nieuwe Demeter gecertificeerde repen en bouwt voort op de verduurzaming van hun assortiment. De repen met biodynamische ingrediĆ«nten komen in twee smaken, een 70% pure en een vegan 'melk' reep. Chocolatemakers heeft een vaste plek op de schappen van de biologische retail veroverd en zet de standaard voor duurzaamheid steeds hoger. 

Smaak en innovatie
"Hoewel er steeds meer biologische producten in de supermarkten liggen en biologische chocolade ook steeds meer terrein wint, mist de sector vaak nog innovaties en loopt vooral op smaak achter. Daar hebben Chocolatemakers verandering in weten te brengen. De beste restaurants en patissiers uit heel Nederland gebruiken hun chocolade omdat de smaak in de categorie er ver bovenuit steekt", vertelt Rodney Nikkels

Met de nieuwste innovatie laten deze chocolademakers weer van zich horen en trekken zij de aandacht van de chocoladeliefhebbers. Twee Demeter gecertificeerde repen met cacao van biodynamische boerderijen in Braziliƫ. Een pure reep met 70% cacao en zeezout, en een 48% vegan 'melk' reep die weet te overtuigen met een echte chocoladesmaak en van gewone melkchocolade amper te onderscheiden is. Een nodige innovatie voor de vegan consument, die vaak moest kiezen voor producten met enorm veel suiker en weinig echte chocolade smaak.

Biodynamische chocolade
Al meer dan tien jaar maakt Chocolatemakers biologische chocolade. Dat er nu twee biodynamische soorten zijn toegevoegd aan het assortiment is de volgende stap in de voortdurende verduurzaming van het bedrijf en in lijn met hun visie. "Chocolade moet heerlijk smaken. Biologische cacao smaakt vele malen beter dan conventionele cacao, dat heeft te maken met het gebrek aan schadelijke toevoegingen en met het feit dat de boeren beter betaald worden en de tijd kunnen nemen voor het drogen en fermenteren van de cacao. Biodynamisch gaat zelfs nog een stap verder dan biologisch, met een sterke focus op de gezondheid van de bodem. Dat draagt bij aan de gezondheid van mens en planeet, iets waar wij altijd al aan hebben bijgedragen", aldus Rodney namens het team van Chocolatemakers.

De consument wordt bewuster en de noodzaak betere keuzes voor lichaam en planeet te maken wordt steeds duidelijker. Demeter kon daarom vorig jaar een groei in verkoop van 28% ten opzichte van 2020 vermelden.

De repen zijn verkrijgbaar bij Odin en Ekoplaza.

Voor meer informatie: info@chocolatemakers en www.chocolatemakers.nl 

Publicatiedatum: