Aantal online zoekopdrachten rond biologisch voedsel enorm gestegen in Verenigd Koninkrijk

Het aantal zoekopdrachten naar 'biologisch voedsel bij mij in de buurt' in het Verenigd Koninkrijk is het afgelopen jaar met 850% gestegen, zo blijkt uit nieuw onderzoek. BusinessWaste.co.uk, één van de toonaangevende afval- en recyclingbedrijven in het Verenigd Koninkrijk, verzamelde de gegevens, waaruit blijkt hoezeer de houding ten opzichte van kwaliteitsvoeding aan het veranderen is.

Voor Organic September analyseerde BusinessWaste.co.uk google trends over de afgelopen 12 maanden, kijkend naar verschillende zoekopdrachten voor biologische onderwerpen. Het ontdekte dat zoekopdrachten naar 'biologisch voedsel bij mij in de buurt' de afgelopen 12 maanden met 850 procent zijn gestegen. Daarnaast stegen zoekopdrachten naar 'biologisch eten bezorgd' met 350 procent in dezelfde periode.

De onderzoekers keken ook naar zoekopdrachten op wereldwijde schaal in de afgelopen 12 maanden. De gegevens vermeldden de top vijf van landen waar de belangstelling voor biologisch voedsel het sterkst is toegenomen. Dit zijn Jamaica, de Verenigde Arabische Emiraten, Australië, de Filipijnen en Singapore. Mark Hall, medeoprichter van BusinessWaste.co.uk, zegt over de bevindingen: "Het is geweldig om te zien dat we ons meer bewust worden van biologisch voedsel en de horizon verbreden van het voedsel dat we consumeren. Kiezen voor biologisch voedsel is beter voor het milieu en helpt de klimaatverandering te bestrijden. We hopen dat in de toekomst meer mensen kiezen voor biologische voeding."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven