Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking troef bij De Dobbelhoeve

Bio-boerderij De Dobbelhoeve in Schilde heeft een goed draaiende hoevewinkel met een groot en gevarieerd aanbod. Wat maakt zo'n hoevewinkel interessant voor de bioboer? Piet De Bolle van De Dobbelhoeve vertelt uitgebreid over zijn werk en zijn toekomstplannen. Al sinds 1987 zijn de teelten biologisch. Na een paar jaar kwam er een hoevewinkeltje bij, en dat is inmiddels uitgegroeid tot een grote, goed uitgeruste hoevewinkel.

Foto: VLAM, P. De Laet

Samenwerking troef
Hoe krijg je zo'n ruim aanbod in je winkel? Piet De Bolle legt uit: "Ik teel zelf bio-groenten hier in de buurt op zo'n 3 à 4 hectare – aardappelen, granen, prei, kool en kleinere teelten als sla, boontjes,... Met name in de zomer is het overgrote deel van de groenten in de winkel van eigen teelt: rechtstreeks van het veld de winkel in. Onze eigen groenten zijn zeer geliefd, zoals vroege aardappelen of de eerste venkel. De rest van het verse aanbod halen we zo veel mogelijk bij de korte keten, dus bij andere lokale bio-boeren."

Klik hier voor het volledige artikel.

Bron: Alles over bio

Publicatiedatum: