Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel belangstelling voor Wijnfeesten in Groesbeek

Groesbeek is hét wijndorp van Nederland. Op 24 en 25 september vonden daar de Wijnfeesten plaats. Tijdens de Wijnfeesten komt alles wat het wijndorp uniek maakt samen. Dit jaar vonden de feesten plaats bij vier wijngaarden: Wijnhoeve de Colonjes, Wijngaard de Plack, Klein Amerika en van Ditshuizen, allemaal in Groesbeek. De eerste en laatstgenoemde wijngaarden zijn biologisch.

"Wat hebben we allemaal genoten van deze wijnfeesten 2022. Leuk dat jullie erbij waren en was je er niet bij, zorg dat je het niet mist 23 en 24 september 2023", reageert Nederlandse Wijnfeesten Groesbeek na afloop van het evenement op facebook.

Nederlands Wijnbouwcentrum spreekt op facebook over een groot succes: "We blikken terug op een zeer geslaagd weekend: de Groesbeekse Wijnfeesten 2022. De opkomst was groot bij alle deelnemende wijngaarden, de wijn vloeide rijkelijk en de oesters, pizza's en hamburgers vonden gretig aftrek, kortom editie 2022 was een groot succes! Zaterdag was het regenachtig, maar erg gezellig (en lekker knus). De zondag maakte het weer van zaterdag meer dan goed met een heerlijk zonnetje. Wij hopen dat jullie hebben genoten! Noteer vast voor volgend jaar, dan zijn de Wijnfeesten op zaterdag 23 en zondag 24 september 2023." 

Bij de verschillende wijngaarden vonden bezoekers naast de Groesbeekse wijnen een landenthema:

  • Wijngaard de Plack: Frankrijk en live muziek van Les Copains en Franse wijnen van wijnhandel Cahors, coq au vin huisgemaakt.
  • Wijngaard de Colonjes/Wijnbouwcentrum: Duitsland en live muziek van la Banda Caliente.
  • Wijngaard Klein Amerika: Italië Italiaanse wijnen van Puur en Passie, zalige verse pizza.
  • Wijngaard van Ditshuizen: Portugal &Spanje (Bio) van het Portugeeswijnhuis en van Asch wijnen en live muziek verse bio-tapas.

Alle bovenstaande foto's zijn genomen bij bio-wijngaard Ditshuizen.

En deze bij Wijngaard de Colonjes/Wijnbouwcentrum.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: