Tako Vermeulen: "Na een maand stonden we al met onze stroopwafels op de lokale farmers market"

Stroop Club in Texas maakt stap naar biologisch

Tholen – 'Save yourself the jet lag and enjoy the Dutch Stroopwafel experience right here!', zo verwelkomen de Nederlandse eigenaren van de Stroop Club de bezoekers op hun website. In de webshop zijn zelfs Stroop Club-merchandise producten verkrijgbaar, zoals een mok en T-shirt. De stroopwafels van de in Austin (Texas) gevestigde Stroop Club zijn vanaf nu biologisch. "We hebben het nieuwe concept begin september gelanceerd. De stap naar biologisch voelt voor ons goed. We doen eigenlijk alles op intuïtie", vertelt Tako Vermeulen, die in 2015 met zijn partner Chantal vanuit Nederland naar Amerika verhuisd is.

Hij geeft aan dat ook bijna alle producten van de Stroop Club vegan zijn. "Dat lukt alleen nog niet met onze glutenvrije variant. Daarvoor zoeken we nog een geschikte ei-vervanger. Verder hebben we de verpakkingen zo duurzaam mogelijk gemaakt. Dat is wel een lastig proces, aangezien het echt om specialistische producten gaat, en er nog weinig opties zijn."

Socializen met stroopwafels
De twee wonen dus sinds 2015 in de VS. Hoe zijn ze op het idee gekomen om daar met stroopwafels aan de slag te gaan? “Ik won de Green Card Lottery en had net Chantal ontmoet. We besloten onze baan op te zetten en zijn toen gaan verzinnen wat we eens in Amerika zouden doen. We wilden graag iets typisch Nederlands meenemen en daarmee aan de slag gaan. Door een eigen bedrijf te starten leer je veel mensen kennen en maak je meteen kennis met de Amerikaanse cultuur en gebruiken. Na een maand stonden we al met onze stroopwafels op de lokale farmers market. De mensen reageerden superenthousiast."

Van de VS tot in Japan
Inmiddels zijn de producten op veel plaatsen verkrijgbaar en ook in meerdere landen, waaronder de VS, Canada, Mexico en zelfs Japan. Ook in Engeland liggen ze. Daarom zoekt de Stroop Club een producent in Nederland om de stroopwafels voor de Britse klanten te produceren en daaraan te leveren. "Anders gaan we qua duurzaamheid ons doel een beetje voorbij." In Nederland worden de stroopwafels in 1 winkel in Den Haag verkocht. "Op zich vinden we het jammer dat onze producten juist in Nederland nog niet veel verkocht worden. Het zou natuurlijk mooi zijn als onze stroopwafels als vegan optie bij de AH to-go's in het schap terecht komen. Daar past het best goed tussen, de vegan opties zijn nu beperkt." In heel de VS zijn de producten van de Stroop Club verkrijgbaar bij delicatessenzaken, gift stores, koffietentjes, supermarktketens en vegan platforms.

Chai en koffie?
Tako bevestigt dat de regelgeving rond bio-producten ook in de VS vrij streng is. "Dat merkten we bijvoorbeeld toen we de chai-smaak er bij wilden gaan maken. Dit bleek echt heel lekker nadat we het een keer geprobeerd hebben. De chaimix kopen we in via vrienden van ons in Portland. Van elk kruidje dat er in zit moet je laten zien dat het biologisch is." Er is ook een stroopwafel met koffiesmaak. "Dit lijkt qua smaak op Haagse hopjes. De koffie die we hiervoor gebruiken komt via vrienden in Austin die hun eigen koffieplantages hebben in Nicaragua."

Voor meer informatie:
Tako Vermeulen
Stroop Club
eat@stroopclub.com 
www.stroopclub.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven