Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wilco Schets, imkerij de Traay:

"Fantastisch om iedere dag tussen de boeren honing te maken"

"Wij maken iedere dag - midden tussen de biologische en biodynamische boeren – honing. Dat is fantastisch om te doen, maar ook erg uitdagend. Als ik dan zie hoe iedereen iedere dag het beste van zichzelf geeft, word ik daar heel blij van!", aldus Wilco Schets, directeur van imkerij de Traay uit Lelystad. Hij legt in het interview met Flevopost ook uit wat het inhoudt om bio-honing te produceren: "Voor het biologische keurmerk moeten bijen in een cirkel van 5 kilometer rond de kast vliegen, zonder industrie of verkeer. Bijenhouders mogen in de winter ook niet bijvoeren met suikerwater, wat voor de gangbare honing wel heel gebruikelijk is. Verder mag je natuurlijk geen chemische middelen gebruiken en dat is wel lastig, want bijen hebben nogal eens last van ziektes." 

Voor meer informatie: www.detraay.com

Klik hier voor het volledige artikel.

Bron: Flevopost

Publicatiedatum: