Nieuwe raw honing: Mielbio Kastanje

Dit najaar introduceert het Italiaanse familiebedrijf Rigoni di Asiago een nieuwe honing in Nederland: Mielbio Kastanje. Een krachtige, vloeibare, rauwe, biologische honing voor de liefhebber.

De kastanjeboom groeit in heel Italië, van Piëmont tot Sicilië. Midden in de zomer staat hij in bloei en maken bijen uit de nectar van de bloemen een vloeibare honing. De kleur varieert van amber tot donkerbruin en de smaak is krachtig en aromatisch, met lichte bitters aan het einde. Mielbio Kastanje combineert goed met yoghurt en romige desserts, evenals oude kazen. Mielbio Kastanje heeft genoeg kracht om niet weg te vallen naast bijvoorbeeld een oude geitenkaas, belegen boerenkaas en de echte Italiaanse Parmigiano Reggiano.

'Raw' honing
Mielbio is pure, biologische, 100% Italiaanse single origin honing, die 'raw' genoemd mag worden omdat deze op kamertemperatuur, onverwarmd verwerkt wordt. Zo worden volgens de producent de waardevolle voedingsstoffen behouden en smaakt Mielbio alsof hij net uit de bijenkorf komt. De honing is er in vloeibare en romige varianten en mono- en multiflorale soorten. Mielbio Honing uit de Alpen, Wilde Veldbloemen, Boshoning, Sinaasappel en Lindebloesem waren al in Nederland verkrijgbaar. Daar komt Kastanje nu bij.De producten van Rigoni di Asiago zijn verkrijgbaar bij de (web)winkels van Ekoplaza, Odin, G&W GezondheidsWinkel, Marqt, speciaalzaken, natuurvoedingswinkels en -drogisterijen.

Voor meer informatie:
Instagram 
www.rigonidiasiago.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven