Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vogelgriep vastgesteld in Barneveld

In Barneveld (provincie Gelderland) is op een onderwijsinstelling voor dierverzorging vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de circa 1250 kippen en watervogels op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

In de 1 kilometer zone ligt één ander pluimveebedrijf. Dit bedrijf zal worden gescreend op vogelgriep en daarnaast de komende 14 dagen intensief gemonitord op ziekteverschijnselen die op vogelgriep kunnen wijzen. In de 3 kilometerzone rond het besmette bedrijf liggen 29 andere pluimveebedrijven. Ook deze bedrijven zullen worden gescreend op vogelgriep en de komende 14 dagen intensief gemonitord worden. In het 10-kilometergebied liggen 258 andere bedrijven. Voor deze bedrijven geldt per direct het vervoersverbod.

Publicatiedatum: