Nieuwe look, nieuwe varianten en Fairtrade cacao voor iChoc

Tholen - iChoc krijgt een compleet nieuwe look. Ook komen er nieuwe varianten bij en de plantaardige chocolade zal vanaf nu gemaakt worden met Fairtrade cacao. In 2015 was iChoc één van de eerste puur plantaardige chocolademerken op de Europese markt en het merk werd zeer populair onder veganisten en daarbuiten. Enerzijds door de melkachtige smaak, anderzijds door de holistische duurzame aanpak. Zeven jaar later zetten de iChoc-makers een belangrijke volgende stap: met twee nieuwe variëteiten, een Fairtrade upgrade, verbeterde recepten en een nieuw design, komt iChoc 2022 met een fris, nog verantwoorder gezicht.

Fairtrade cacao en regionale bietsuiker
Van begin af aan wordt iChoc gemaakt van 100% biologische plantaardige ingrediënten. "Ook kiezen we er bewust voor om af te zien van twijfelachtige grondstoffen zoals palmolie en sojalecithine. En we hebben een ecologisch verpakkingsconcept met een composteerbare folie. Wat echter ontbrak was een officieel Fairtrade label dat meer transparantie creëert en de aankoop voor ethisch bewuste consumenten vereenvoudigt. Met de herlancering van dit jaar wordt deze leemte opgevuld", vertelt Alexander Kuhlmann, hoofd marketing bij EcoFinia.

De biologische cacao uit de Dominicaanse Republiek voldoet nu ook aan alle Fairtrade-normen. Alexander geeft aan dat een ander belangrijk onderdeel van de geoptimaliseerde recepten regionale bietsuiker is. "Deze bietsuiker zal de vroegere ruwe rietsuiker uit Brazilië in alle variëteiten vervangen en de ecologische voetafdruk van de inkoop van ingrediënten verder minimaliseren."

Twee nieuwe smaken: Coffee & Pretzel
Dit najaar zullen er ook twee nieuwe variëteiten beschikbaar zijn. De ene is 'White Barista Art' - de eerste veganistische witte chocolade met espressocrunch en een vleugje zeezout. De andere is 'Salty Pretzel', een mix die momenteel in de VS wordt gehypet, die zoete en zoute elementen op een mooie manier samenbrengt. "Deze laatste variant zou vooral in de smaak moeten vallen bij iChoc's celebrity-fan Billie Eilish, die zich op sociale media al meermaals als pretzel-liefhebber heeft geafficheerd." Afgelopen winter produceerde EcoFinia een gelimiteerde iChoc 'Billie Eilish'-editie voor het Amerikaanse popidool, die exclusief verkrijgbaar was in Billie's online shop.

BIOFACH
Tijdens de BIOFACH eind juli kregen de bezoekers al een voorproefje van de vernieuwde iChoc-lijn. "De meeste mensen die de nieuwe iChoc-lijn hebben gezien en geproefd, zijn erg te spreken over het nieuwe design. Het wordt ervaren als frisser, moderner en jonger. Precies het effect dat we wilden bereiken. Er was ook veel lof voor onze stappen naar meer eerlijkheid en duurzaamheid - door over te stappen op Fairtrade biologische cacao en regionale bietsuiker. Na de eerste reacties denk ik dat onze nieuwe variëteit 'Salty Pretzel' in de toekomst een van onze bestsellers zal worden. Mensen waren erg onder de indruk van de smaak."

Het nieuwe iChoc-assortiment zal vanaf week 38 verkrijgbaar zijn bij Ekoplaza. In oktober zullen er ook enkele extra promo's voor het nieuwe assortiment bij Udea zijn. Ook Odin, UniPharma en Holland Pharma nemen het op.

Voor meer informatie:
Alexander Kuhlmann
Ecofinia GmbH
T: +49 (0)2305 9208513
F: +49 (0)2305 540202
kuhlmann@ecofinia.de  
www.ichoc.de   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven