Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Laatste fusten wielerbier Cervuelta rollen de deur uit

Tholen - De Spaanse wielerronde Vuelta start vrijdag in Utrecht. Speciaal daarvoor heeft brouwerij De Leckere een verfrissend wielerbier gebrouwen: de Cervuelta. De toevoeging van sinaasappel, citroen en fruitige aromahoppen geven het bier een authentiek Spaans tintje. "De opnamebereidheid is geweldig. Alle flesjes zijn al uitverkocht. De laatste fusten rollen nu de deur uit. De reacties van horeca, retail en consumenten zijn lovend", vertelt Eric Odenwald namens de Utrechtse biologische bierbrouwerij.

Dit limited edition bier werd in 2020 ook al een keer gebrouwen, maar toen ging de start hier niet door vanwege corona. "Maar we hadden toen al wel een tank vol gebrouwen. Deze is toen volledig via de webshop verkocht aan fietsliefhebbers."

Het gaat om een sangri-ale met een alcoholpercentage van 4,8%. "Sangri-ale is een nieuw bier-type. De naamgever van dit bier-type was onze toenmalige burgervader Jan van Zanen." De naam Cervuelta is door de klanten van De Leckere bedacht. "Samen met alle fans van wielervereniging Het is Koers en vele andere fietsfans hebben we in 2020 een wedstrijd uitgeschreven voor de beste naam. Daar kwam Cervuelta uit."

De poster voor in de winkels. 

Voor meer informatie:
Brouwerij De Leckere
Schaverijstraat 15
3534 AS Utrecht
030 2312343
[email protected] 
www.deleckere.nl