Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Alleen 100% natuurlijke ingrediënten zijn goed genoeg voor deze dranken"

Tholen - De limonades van het merk Brand Garage zijn sinds kort verkrijgbaar bij Udea. Het Duitse merk is relatief jong. In 2014 startte Hesam Montazer met de ontwikkeling van een natuurlijke drank, nadat hij gedurende zijn jarenlange werken in de evenementen- en drankenbusiness realiseerde dat het aan natuurlijke, alternatieve dranken ontbrak, vooral om te mixen met gedistilleerde dranken. 

Zijn eerste creatie was de Herbal Moscow ginger lemonade, die zich perfect leende voor de Moscow Mule. Dat verklaart ook waarom de Russische Matroesjka nog steeds op alle dranken een centrale rol heeft in het design. In 2016 volgden vier nieuwe smaken: Oriental Mama Rose Lemonade, Bio Mama Orange, Bio Mama Lemon, Bio Mama Passion limonade. In de jaren die volgden breidde het assortiment nog verder uit, met als nieuwste toevoeging vier smaken in blik: Mango Mama, Cola Mama, Grapefruit Mama, Ginger Mama. 

Op zoek naar de beste kwaliteit
In Nederland wordt het merk vertegenwoordigd door Dorstlust. Eigenaar Tessa Monfrooy vertelt dat de makers van Brand Garage in hun zoektocht naar nieuwe smaken over de hele wereld op zoek gaan naar de best beschikbare kwaliteit. "Ze sluiten deals met boeren die het neusje van de zalm bezorgen, omdat zij geloven dat dat nodig is. Het telen van biologisch fruit van de hoogste kwaliteit vereist een complexe en tijdrovende inspanning, waarvoor zij de teler eerlijk belonen."

Natuurlijke alternatieven
Van de missie om een natuurlijk product op de markt te zetten, is het merk in de afgelopen jaren niet afgeweken. "Er zijn heel wat toevoegingen (zo’n 300) die de look en feel veranderen van wat we eten en drinken. Brand Garage heeft besloten daar géén van te gebruiken om een echt verse en biologische drankervaring te verzorgen. Want vertrouwen op chemicaliën zien ze niet zo zitten bij Brand garage. Alleen 100% natuurlijke ingrediënten zijn goed genoeg voor de dranken die zij produceren." Zo maakt Brand Garage geen gebruik van chemische pectines die vaak als stabilisator in drankjes wordt toegevoegd, maar kiest voor een natuurlijk alternatief. "De sinaasappel- en grapefruitschil geeft natuurlijke pectines, olie-essences en vitamine C in plaats van de kunstmatige tegenhangers. Dit levert die pure en natuurlijke smaak", legt Tessa uit.

De smaken die beschikbaar zijn:

Niet bio:
Herbal Moscow
Oriental Mama

Bio:
Orange Mama
Lemon Mama
Passion Mama
Mango Mama
Grapefruit Mama
Ginger Mama
Cola Mama

Dorstlust heeft de exclusieve distributie en is het aanspreekpunt voor Nederland en België.

Voor meer informatie:
Dorstlust
[email protected] 
[email protected] 
www.dorstlust.nl