Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wij zorgen dat we met het beste alternatief komen"

Nieuw in het babyschap: Haverkoekjes met wortel en pompoen en rijstwafeltjes met linzen en pompoen

De Kleine Keuken maakt biologische baby- en kinderproducten die voedzaam zijn, en een aanvulling op de maaltijden van jonge kinderen. Ze richten zich daarbij op eventuele tekorten, zoals: vezels, vitaminen en mineralen. De Kleine Keuken ziet het als een uitdaging om steeds weer de beste hapjes te maken. Ze introduceren nu twee nieuwe tussendoortjes: Haverkoekjes met wortel & pompoen en Rijstwafeltjes met linzen & pompoen. De biologische
Haverkoekjes zijn gemaakt met 100% volkoren granen, en de biologische Rijstwafeltjes bevatten meer dan een derde aan peulvruchten. Beide producten zijn rijk aan ijzer, zink en koper. En jonge kinderen kunnen dat goed gebruiken voor tussendoor.

Haverkoekjes in vrolijke vormen
Deze Haverkoekjes zijn gemaakt met de supergranen haver en spelt. De koekjes zijn rijk aan ijzer, koper, zink en vezels. “In Nederland eten we graag een koekje bij ons pauzemomentje. ‘Koekje erbij?’ is veel gehoord. En ouders geven hun kinderen dan ook graag iets lekkers”, vertelt Kirsten Toeset, oprichtster van de Kleine Keuken. “Maar wij vinden het belangrijk dat een koekje dan wel zo voedzaam mogelijk is, dus gemaakt van 100% volkoren granen. Want vezels dragen bij aan een goede darmwerking.” Uit onderzoek van de Gezondheidsraad naar vezelconsumptie blijkt dat kinderen tussen één en vier jaar nog te weinig vezels eten. Daarom zijn vezels voor ons een aandachtspunt in onze productontwikkeling. “Dat de Haverkoekjes vezelrijk moesten zijn, stond voor ons dus buiten kijf. Daarmee zijn we ook uniek in het babyschap.”

Ook is er aandacht voor het gebruik van zo weinig mogelijk suiker. “Je hebt suiker gewoon nodig om een koekje lekker krokant te maken, maar wij gebruiken hiervoor wel oerzoet, oftewel: ruwe rietsuiker. Dat is ingedampt rietsuikersap. Dit is een stuk minder bewerkt dan kristalsuiker of gewone rietsuiker, en bevat daardoor nog voedingsstoffen en mineralen.”

De koekjes komen in vrolijke vormpjes, die handig passen in kleine kinderhandjes. Ze zijn geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar.

Rijstwafeltjes met peulvruchten
Volgens de WHO (World Health Organization) eten kinderen nog te weinig peulvruchten. “We zien het als onze uitdaging om ouders en opvoeders te helpen bij het maken van de juiste voedingskeuzes. Daarom introduceert de Kleine Keuken Rijstwafeltjes met linzen. Naast rijst en maïs, gebruiken we linzen als één van de hoofdingrediënten van deze wafeltjes. Linzen zijn peulvruchten, en die zijn van nature een bron van vezels en eiwitten. Ook hier hebben we weer gelet op wat er al in het babyschap lag, en zorgen wij dat we met het beste alternatief komen. Daarom zijn deze wafeltjes zonder toegevoegde suikers. Ze bevatten enkel van nature aanwezige suikers, en zijn dus laag in suiker. Dat is uniek in het babyschap, maar vinden wij heel logisch voor een rijstwafeltje.”

Rijstwafeltjes met linzen & pompoen zijn een lekker luchtig tussendoortje voor baby’s vanaf 7 maanden.

Groentes?
De Kleine Keuken vindt het belangrijk om onderscheidend te zijn. In het babyschap vind je nog geen koekjes en rijstwafeltjes met groentesmaak. Opvallend, want het is wel een trend: aan veel voedingsmiddelen worden groente(poeders) toegevoegd. “Met groentes als pompoen en wortel voegen we een mooie, zachte smaak toe aan onze nieuwe tussendoortjes. We zullen echter nooit
zeggen dat je onze tussendoortjes in plaats van verse groentes zou kunnen geven. We zien het echt als een mooie smaak aanvulling op het huidige aanbod van tussendoortjes.”

Duurzame verpakking
Bij de Kleine Keuken staat duurzaamheid hoog in het vaandel, dus ook daar wordt goed op gelet. Zo is het doosje van de Haverkoekjes FSC-gecertificeerd en recyclebaar (weggooien bij oud papier), en het binnenzakje is dat ook (kan bij het PMD-afval). Dit geldt ook voor de verpakking van de Rijstwafeltjes. "En dat is een goede zaak, want meestal bevatten die zakjes een aluminium binnenlaag. Kijk, dat scheelt weer restafval."

Missie
De Kleine Keuken ziet het als haar missie om jonge kinderen gezond en energiek op te laten groeien, en goede voeding is daarbij essentieel. In de eerste drie levensjaren van een kind ontwikkelt zich het microbioom, oftewel: de darmflora. Voor alle soorten voeding in het babyschap, ziet de Kleine Keuken het als een uitdaging om het beste, biologische alternatief te ontwikkelen. “Bij ons vind je dus geen geraffineerde suikers, sulfiet en andere onnodige toevoegingen. Maar wél producten op basis van volkoren granen, peulvruchten en noten, zodat elke hap boordevol goede voedingsstoffen zit. Want elke hap telt, vinden wij.”

Waar te koop?
De nieuwe Biologische Haverkoekjes met pompoen & wortel zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Plus, Jan Linders en Picnic voor €2,79. De Biologische Rijstwafeltjes met linzen & pompoen vind je eerst nog alleen bij Albert Heijn voor €1,69. Beide producten zijn ook online te bestellen, via www.dekleinekeuken.com

De Kleine Keuken staat van 26 tot en met 29 juli op de BIOFACH in Neurenberg (hal 5, stand 421). 

Publicatiedatum: