Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pure Goat Company vulde leegte in de markt op

"Wij hebben stilgestaan bij iedere molecuul in ons product"

Pure Goat maakt zuigelingenvoeding en opvolgmelk op basis van geitenmelk. Pure Goat voegt uitsluitend lactose toe en werkt met duurzame en lokaal geproduceerde ingrediënten. Daarnaast zijn de producten ook nog eens volledig biologisch. Frank Dekker, één van de oprichters van het bedrijf, vertelt er meer over.

Het begin van Pure Goat Company
Het idee voor de onderneming ontstond toen Frank zijn eigen zoon de fles gaf: "Mijn zoontje reageerde niet goed op de flesvoeding, hij kreeg pijn in zijn buik. En voor mij was het een hoofdpijndossier, want met mijn opleiding en achtergrond in de voedingsindustrie wist ik dat het ook anders kon. Zo is eigenlijk het idee voor Pure Goat ontstaan."

Geitenmelk; een alternatief voor koemelk
Er zijn meer baby's die moeite hebben met het verwerken van de eiwitten in koemelk. Daarvoor biedt Pure Goat Company een alternatief. Het bedrijf maakt zuigelingenvoeding en opvolgmelk op basis van geitenmelk; daarmee biedt het een andere optie op het gebied van babyvoeding. Frank zegt hierover: "Tot 2014 was het bij wet verboden om zuigelingenvoeding te maken met een andere eiwitbron dan koemelk. Op het moment van oprichten, vijf jaar geleden, was er dus nog niet echt een alternatief. En dat terwijl er al wel behoefte was aan een alternatief. Met Pure Goat Company hebben wij die leegte in de markt opgevuld. Ouders kunnen dit alternatief een keer proberen en zelf kijken hoe hun kindje hierop reageert."

Bewust over de ingrediënten van de geitenmelk nagedacht
Niet alleen over de geitenmelk, maar over alle ingrediënten is goed nagedacht. "Je kunt gerust zeggen dat wij hebben stilgestaan bij iedere molecuul in ons product", aldus Dekker. Zo gebruikt het bedrijf bijvoorbeeld raapzaadolie in plaats van de palmolie die veel andere merken gebruiken. Hier is voor gekozen omdat ze zo lokaal mogelijk willen werken. Raapzaadolie is gewoon binnen Europa te verkrijgen, terwijl palmolie helemaal uit de tropen moet komen. Een ander veelvoorkomend ingrediënt in zuigelingenvoeding is tonijnolie, vanwege de omega-3 DHA. Deze stof is zelfs een verplicht ingrediënt in flesvoeding. Vanwege de misstanden in de tonijnvisserij haalt Pure Goat de DHA niet uit tonijnolie, maar uit algen. Dit is een duurzaam en diervriendelijk alternatief.

Biologisch
Daarnaast zijn de producten van Pure Goat biologisch. "Er is een groeiende vraag naar biologische producten vanuit de consument. Wij willen graag aan die vraag voldoen. Daarnaast vinden we het belangrijk om ruimte op de markt te creëren voor de biologische boeren en om de andere boeren te stimuleren over te stappen. Biologische productie is hard nodig om de biodiversiteit te beschermen", aldus Frank, "maar bio-producten moeten ook dicht bij huis geproduceerd kunnen worden."

Lokaal geproduceerd
Weten waar de ingrediënten vandaan komen en een goed contact met de leveranciers vinden de mensen van Pure Goat heel belangrijk. Daarom hebben ze de hele voorraadketen zelf opgezet en hier zorgvuldig over nagedacht. Zo is er intensief contact met de geitenboeren die de melk leveren en is het bedrijf betrokken bij iedere stap in het proces. Alle ingrediënten komen uit Europa, zo lokaal mogelijk. Dankzij de korte lijntjes en het persoonlijke contact blijft het productieproces praktisch en overzichtelijk.

Intensieve samenwerking met alle leveranciers
Die persoonlijke betrokkenheid voelen ze niet alleen bij de leveranciers, maar bij iedereen met wie ze samenwerken. Frank: "Wij zien onze klanten echt als ambassadeurs en hechten waarde aan een intensieve samenwerking." Daarom organiseert Pure Goat regelmatig leuke acties, zoals het verloten van truien of biologische rompertjes in de Odin winkels.

Voor meer informatie: [email protected] en www.puregoatcompany.com 

Bron: Odin

Publicatiedatum: