Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dutch Seaweed Group en Seaweed Food Solutions gaan samenwerken

Donderdag 16 juni ondertekenden de Dutch Seaweed Group en Seaweed Food Solutions een unieke samenwerking. Beide foodpioniers gaan aan de slag met Wakame en Royal Kombu uit de
Oosterschelde om hier een zeewierblend van te maken die direct toepasbaar is in de voedingsmiddelenindustrie. Daarmee willen ze zeewier een volwaardige plek in de voedselproductieketen geven.

Al jaren zijn ze er bij de Dutch Seaweed Group en Seaweed Food Solutions van overtuigd: zeewier is hét product voor de toekomst. Beide bedrijven zijn pioniers op het gebied van de toepassing van
zeewier in ons dagelijkse eten. "Wij zien volop kansen", beaamt Ivar de Bruin, Chief Commercial Officer bij Seaweed Food Solutions. "Inmiddels weten we de meest bijzondere blends te maken van
zeewier, waarmee we onze producten kunnen verrijken in zowel smaak als structuur."

Uit de Oosterschelde
Een overtuiging die de Dutch Seaweed Group deelt. "Zeewier is een enorm waardevol en duurzaam product voor zowel het leven boven als onder water", vertelt Henk-Jan Bokhorst. "Het is bovendien
een goede manier om als bedrijf je aantal foodmiles flink te verkleinen. We zien dat de consumenten steeds kritischer kijken naar de herkomst van het product op hun bord ligt. Wij staan voor gezond,
duurzaam en lokaal zeewier uit onze eigen farm in de Oosterschelde."

Boter, kaas en eieren
Om ook de voedingsmiddelenindustrie kennis te laten maken met de unieke kansen van zeewier, bundelen beide partijen hun krachten. "De Dutch Seaweed Group voorziet ons van de mooiste Wakame en Royal Kombu, twee zeewiersoorten uit de eigen Oosterschelde", legt Ivar uit. "Wij verwerken deze wieren tot direct toepasbare blends, zodat bedrijven zien en proeven hoe ze zeewier kunnen toepassen in hun productieproces. Ons doel is dat zeewier straks een net zo normaal Hollands ingrediënt wordt als boter, kaas en eieren.”

Voedsel van de toekomst
Henk-Jan sluit zich hier volledig bij aan. "Zeewier is een duurzame grondstof, rijk aan vezels, mineralen en vitamines die je immuunsysteem en darmgezondheid stimuleren. Een grondstof waar we als bedrijf geen grond, zoet water en bemesting voor nodig hebben om het te produceren. Het zorgt ook nog eens voor extra biodiversiteit in het water. Daarmee is zeewier in alle opzichten een belangrijk
onderdeel van ons voedingspatroon in de toekomst."

Skal-certificaat
Beide bedrijven zijn bezig met het behalen van het Skal-certificaat. "Dutch Seaweed Group heeft vanaf 10 augustus een Skal certificaat. Seaweed Food Solutions verwacht eind 2022 Skal gecertificeerd te zijn", aldus Berend Timmela, R&D Seaweed Food Solutions.

Voor meer informatie: www.dutchseaweedgroup.com en www.seaweedfoodsolutions.com 

Publicatiedatum: