Donderdag 30 juni: Avondklas met Marion Pluimes, auteur ‘De eerste hapjes’

Gezond eten vanaf de start

Natuurvoedingskundige Marion Pluimes schreef De kleine vegetariër en De eerste hapjes. Zij vertelt in de avondklas van donderdag 30 juni op Warmonderhof hoe je gezonde voeding bereidt en geeft praktische tips voor het koken voor jonge kinderen. Deelnemers aan de avondklas kunnen voorafgaand aan de avondklas desgewenst een hapje eten in de Hofzaal van Warmonderhof. 

Inhoud avondklas
Marion Pluimes geeft praktische tips voor het inkopen, bewaren en bereiden, hoe je kunt starten met vaste voeding en wat een mooie opbouw daarin is. Na de uitleg over de kwaliteit van voedingsmiddelen en de achtergrond van biologisch (is dat logisch of niet?) worden de verschillende voedselgroepen behandeld, zoals groenten, fruit, granen, olie en vet, brood, broodvervangers, broodbeleg, peulvruchten en sojaproducten, vlees en vis, ei en zuivel, dranken. Met speciale aandacht voor: hoe krijg je dit voor elkaar met een druk gezinsleven? Wat is gezond? Zijn er dingen waar je speciaal op kunt letten?

Marion Pluimes is behalve auteur over voeding ook docent natuurvoeding en kok en ze richtte de Groene Kookacademie op. Op de site van Warmonderhof kun je meer over haar lezen.

Over de avondklassen en waardebepaling achteraf
Warmonderhof avondklassen zijn openbare avonden voor boeren, burgers en studenten om elkaar scherp te houden bij ontwikkelingskansen in landbouw, zorg, voeding en ondernemerschap. Avondklassen werken met het betaal-wat-je-het-waard-vindt-concept. Na afloop kunnen deelnemers hun bijdrage in de melkbus óf via een QR code waarderen.

Aanmelden en mee-eten
Voor de avondklassen dienen deelnemers zich aan te melden via de website www.warmonderhof.nl/agenda. In die reservering kan ook worden aangegeven dat je wilt mee-eten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven