Peulvruchtenchips en -flips in een nieuw jasje

Tholen - De nieuwe look van Trafo wordt langzaam maar zeker zichtbaar in het winkelschap. Eind vorig jaar kondigde Trafo aan dat ze 2022 in gingen met een nieuwe uitstraling. Er is gekozen voor een 'zachte instroom'. Nu is het bijvoorbeeld de beurt aan de luchtige snacks op basis van peulvruchten: de hummus- en linzenchips en de peulvruchten flips. "De peulvruchtenchips en -flips van Trafo zijn wel heel vet geworden. En dan bedoelen we natuurlijk de verpakking. De chips en flips op basis van peulvruchten zijn ten slotte veel lager in vet dan 'reguliere' aardappelchips", vertelt Ilse Reitsma namens producent FZ Organic Food.

Plasticreductie
Een deel van de Trafo-producten is verpakt in een plasticvrije verpakking. "Daar komt bij dat de producten geleverd worden in kartonnen dozen, waarbij alleen tape van papier en biobased wikkelfolie gebruikt wordt. Dit zorgt voor een plasticreductie van maar liefst 50%." Wat verder opvalt aan de verpakking is de frisse fotografie en het venster. "We hebben gekozen voor een transparante uitstraling en krachtige kleurcodering. Passend bij onze ambachtelijke manier van produceren, visie en werkwijze" Ilse geeft aan dat de reacties op de nieuwe uitstraling erg positief zijn. "De opnamebereidheid is opvallend goed. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee."

Goede basis
Het is net even anders dan een traditionele aardappelchips. Ilse geeft aan dat peulvuchten als linzen en hummus (kikkererwten) een buitengewoon goede basis voor de flips en chips vormen. "In de peulvruchten worden de smaken, zoals rozemarijn en paprika, perfect opgevangen. Onze flips en chips zijn niet alleen biologisch, maar ook vegan en vezelrijk. Ze zijn een bron van eiwitten en glutenvrij. Ook zijn ze lager om vet dan reguliere aardappelchips. En ze bevatten geen toegevoegd suiker, gist en smaakversterkers."

De hummus chips van Trafo wordt gemaakt van ruim 40% kikkererwtenmeel. "Onze Hummus chips is lekker krokant en heeft van nature een zoete, pittige smaak. Van de geliefde hummus met zeezout tot hummus met authentieke paprika smaak en een lekkere, kruidige rozemarijn."

De linzenchips van Trafo wordt gemaakt van 44% linzenmeel en hebben een knapperige bite. Deze chips is verkrijgbaar in de populaire variant zeezout en de kruidige Arabian spiced.

De peulvruchten flips omschrijft Ilse als 'lekker luchtig'. De flips zijn er in drie smaakvarianten. "Van lentil flips gemaakt van linzen en een kruidige rozemarijn smaak tot 'Pea Flips' op basis van groene erwten. Daarnaast is er onze geliefde 'Chickpea Flips' gemaakt van biologische kikkererwten en besprenkeld met milde curry kruiden."

Voor meer informatie:
Ilse Reitsma
FZ Organic Food
Oppers 58
8471 ZM Wolvega
0561 611000
ilse@fzorganicfood.com  
www.fzorganicfood.com  
www.trafochips.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven