Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel's Green Soap Refill-station bij Albert Heijn

Krachtenbundeling om gebruik van herbruikbare verpakkingen te stimuleren

Marcel's Green Soap en Albert Heijn slaan de handen ineen om plastic afval te verminderen met een nieuw wasmiddel refill-station. Deze innovatie biedt consumenten de mogelijkheid om wasmiddelen van zowel het Albert Heijn-huismerk als Marcel's Green Soap bij te vullen in geselecteerde Albert Heijn-filialen.

Jaarlijks belanden er miljoenen flessen wasmiddel op de afvalhoop. Zonde, want die flessen zijn veel vaker te gebruiken. Daarom bundelen Marcel's en AH de krachten om het gebruik van herbruikbare verpakkingen te stimuleren. Hiermee willen ze consumenten aanmoedigen om duurzamere keuzes te maken.

Hoe werkt het refill-station?
Het refill-station maakt gebruik van refill-zakken met een slimme dop die herkend wordt door het systeem, waardoor klanten hun verpakkingen gemakkelijk en zonder morsen kunnen vullen met het juiste product. Deze dop houdt ook bij hoe vaak de verpakking is gebruikt en hoeveel plastic er al is bespaard, waardoor consumenten bewust worden gemaakt van hun bijdrage aan een schonere planeet.

Waarom navullen bij een refill-station?
Allereerst draagt refillen bij aan het verminderen van plastic afval. Door navulzakken te gebruiken die tot wel 15 keer kunnen worden hergebruikt, verminder je als consument niet alleen je ecologische voetafdruk, maar bespaar je ook nog eens op de kosten. Hoe dat werkt? Iedere keer dat je de zak opnieuw laat vullen bij het refill-station, krijg je 25% korting!

Het doel van dit initiatief gaat verder dan alleen plastic besparen. "We streven ernaar om consumenten bewust te maken van hun impact op het milieu en willen iedereen aanmoedigen om duurzame keuzes te maken. Dit doen we door hergebruik te stimuleren en consumenten te betrekken bij het verminderen van plastic afval", zo meldt Marcel's Green Soap.

Waar staan de refill-stations?
Omdat het om een proef zijn er 3 refill-stations te vinden in de volgende Albert Heijn filialen:

AH Amsterdam, Gelderlandplein 47, 1082 KZ
AH Eindhoven, Limburglaan 2, 5652 AA
AH Den Haag, De Savornin Lohmanplein, 2566 AC

Voor meer informatie:
Marcel's Green Soap
[email protected]
www.marcelsgreensoap.com

Publicatiedatum: