Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Günther Hach Amar, Erzeugervermarktung West:

"Papieren banderollen worden succesvol toegepast op breed scala aan producten"

Papieren banderollen zijn onmisbaar geworden, vooral in de biologische sector. De duurzame verpakkingsoplossing wint ook geleidelijk aan belang in de Duitse groenten- en fruitsector. Bij Erzeugervermarktung West, gevestigd in Hürth, wordt de oplossing al met succes gebruikt voor tal van producten, zoals algemeen directeur Günther Hach Amar laat weten.

Ongeveer zeven jaar geleden kwam Hach Amar, die toen nog als algemeen directeur bij Landgard West werkte, in aanraking met het thema banderolleren. Samen met André Vois werden de eerste ervaringen opgedaan met het banderolleren van stengelgroenten, zoals rabarber, asperges en bleekselderij. Hach Amar: "In die tijd ging het om plastic banderollen met plakband. Ons doel was om van deze lijm af te komen, wat ons uiteindelijk ook is gelukt."

In de daaropvolgende jaren heeft het gebruik van banderollen bij fruit en groenten zich snel ontwikkeld, legt Hach Amar uit. "Vooral bij biologische producten is plastic in welke vorm dan ook natuurlijk niet logisch, daarom zijn we overgestapt op papieren banderollen. Dit wordt nu succesvol toegepast op een breed scala aan producten, of het nu courgettes, paprika's of bananen zijn. Maar ook bij conventionele producten gebruiken we soms papieren banderollen."

Ook vandaag de dag vertrouwt Hach Amar nog steeds op André Vois, die nu onder de naam bandOlution optreedt als onafhankelijk adviseur en leverancier op het gebied van papieren banderollen en duurzame verpakkingen voor verschillende sectoren. "Hij als persoon staat achter dit concept en is ook een betrouwbare partner, zowel wat de machines als de verpakkingsmaterialen betreft. De persoon die achter het product staat, is in onze branche vaak doorslaggevend."

Handel en dienstverlening rondom groenten en fruit
Op 1 januari 2021 richtte Hach Amar met de Erzeugervermarktung West zijn eigen bedrijf op in Hürth. Het bedrijf richt zich op drie pijlers: de verkoop van aardbeien, asperges en rabarber uit regionale eigen teelt, de import en verkoop van producten voor de lokale retail, en dienstverlening rondom groenten en fruit zoals picking, kwaliteitscontrole en verpakkingsdiensten voor partners en online retailers. "De laatste pijler ontwikkelt zich zo dat we ons ook steeds meer bezig houden met het onderwerp crossdocking."

Ongeveer de helft van de omzet in de handel komt van biologische producten, waaronder ook biologische exoten, gaat Hach Amar verder. "Ook wij merken dat de afzet van biologische groenten en fruit is gedaald door inflatie en prijsverhogingen. Maar naar mijn mening heeft dit geen negatieve invloed op het gebruik van papieren banderollen. Bij de artikelen waar de papieren banderol zich heeft gevestigd, blijft deze ook in gebruik. Op lange termijn neigt de markt meer naar papieren banderollen, omdat plastic steeds meer onder vuur ligt."

"Ik ben van mening dat dit niet alleen beperkt moet blijven tot biologische producten, maar uitgebreid moet worden naar groenten- en fruitverpakkingen als geheel. Als ik de mogelijkheid had om een papieren banderol te gebruiken, zou ik niet weten wat daartegen in te brengen is. Er zijn simpelweg geen nadelen", pleit Hach Amar, die de papieren banderol ook actief aanbeveelt in de dienstverlenende sector. "Aan de andere kant moet een banderol ook zinvol zijn. Voor gevoelige producten zoals tomaten of avocado's zijn er al goede concepten met gebanderolleerde papieren schalen. Bij andere producten zal dit echter niet mogelijk zijn en kan de bescherming van het product alleen worden gegarandeerd met een plastic oplossing."

Voor meer informatie:
Günther Hach Amar
Producentenverkoop West – EVW GmbH & Co. KG
Marktweg 65
50354 Hürth, Duitsland
Tel.: +49 (0)151 74478932
[email protected]
www.ev-west.de

bandOlution André Vois
Hugo-Herfeldt-Str. 4
47906 Kempen, Duitsland
Tel: +49 (0)171 6562906
[email protected]
www.bandolution.de

Publicatiedatum: