Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De RevOILution begint nu in biologische winkels"

Bio Planète overgestapt op herbruikbare olieflessen

"Bio Planète introduceert een revolutionaire herbruikbare oliefles met een schenktuit om de duurzame productie van bakolie te bevorderen", kondigt Judith Faller-Moog, oprichter en eigenaar van Bio Planète aan. "Ik ben verheugd dat de biologische groothandelaren en biologische winkelketens onze overtuiging en ons enthousiasme delen en dat de nieuwe herbruikbare cyclus eind 2023 realiteit is geworden." Deze speciale oplossing voor eetbare oliën wordt mogelijk gemaakt door de systeemleverancier 'Dotch', die een gestandaardiseerde, onbreekbare herbruikbare oliefles heeft ontwikkeld die tot 50 keer hergebruikt kan worden en een schenktuit heeft die eenvoudig en drupvrij doseren mogelijk maakt en vette flessen in de retourlogistiek voorkomt.

"De glazen fles is voor ons het ideale verpakkingsmateriaal omdat het onze hoogwaardige oliën beschermt en voorkomt dat stoffen uit de fles in de oliën migreren", zegt Andrea Sippel, productmanager bij Bio Planète. "In het verleden hebben we daarom altijd gezocht naar oplossingen om de glazen fles duurzamer te maken. Die hebben we nu gevonden." Omdat wegwerpglas bij 1600 graden Celsius moet worden omgesmolten om nieuwe flessen te produceren, is hergebruik een milieuvriendelijker alternatief voor recycling.

"Bij Ölmühle Moog bespaart de overstap naar herbruikbare flessen alleen al ongeveer 290 ton CO2 per jaar - evenveel als de CO2 die alle medewerkers van Bio Planète elk jaar in hun auto uitstoten. In termen van levenscyclusanalyse is de herbruikbare fles vanaf het tweede hergebruik duurzamer dan de wegwerpfles", zegt Andrea.

Herbruikbare flessen doen het goed als iedereen meedoet
Het succes van herbruikbare flessen hangt volgens de producent af van een brede deelname. Bio Planète heeft in juli 2023 met succes het vullen van biologische bakolie in herbruikbare flessen getest. In oktober 2023 is de eerste biologische oliefabriek in Europa begonnen haar productie om te schakelen naar herbruikbare flessen. Bio Planète en Dotch zijn er van overtuigd dat andere oliefabrieken snel zullen volgen en herbruikbare flessen de standaard zullen worden. Dotch beheert de levering van flessen aan de oliemolens, de retourlogistiek vanuit de groothandel, de flessenreiniging en de tijdige herlevering.

Bio Planète is op de Biofach te vinden in stand 7-345.

Voor meer informatie:
BIO PLANÈTE - Ölmühle Moog GmbH
Klappendorf 1
01623 Lommatzsch (Duitsland)
+49 (0) 35241 820 80
sales@bioplanete.com
www.bioplanete.com