Nieuw: Saltsidis biologsiche Cretan Gold Olijfolie extra vierge

Saltsidis presenteert premium biologische olijfolie onder eigen label. De olijfolie is extra vierge en wordt rechtstreeks verkregen uit met de hand geplukte, duurzaam geteelde en biologische olijven uit de regio Rethymnon op Kreta waar de roots liggen van de familie Saltsidis.

Er is sprake van de methode van eerste koude extractie bij lage temperaturen (T<27°C), onder constant gecontroleerde hygiënische omstandigheden. In alle productiestadia worden geen chemische meststoffen of pesticiden gebruikt. De olijfolie wordt 100% verkregen uit 1 soort olijvenras, de Koroneiki. Deze Kretenzische olijfolie heeft een prachtige kleur, waarbij alle waardevolle componenten van natuurlijk olijvensap behouden blijven met een rijke, fruitige, kruidige geur en een kenmerkende smaak.

Het gehalte aan vrije vetzuren, ook wel oliezuur genoemd, is niet hoger dan 0,8 g/100 g olijfolie (zuurgraad: 0 – 0,8%, extra vierge). Dit komt niet alleen door de uitstekende weersomstandigheden, maar ook door de teelttechnieken die tijdens het productieproces worden toegepast. Zo kunnen we onze klanten een product aanbieden met een uitstekende smaak en van de beste kwaliteit, met behoud van alle heilzame ingrediënten van olijven", aldus de leverancier.

Organoleptische eigenschappen
De grote hoeveelheden zonneschijn en de zure pH van de grond (een onderscheidend kenmerk van de regio) zijn de belangrijkste factoren die bijdragen aan de zeer aantrekkelijke geelgouden kleur en smaak van de olijfolie.

Voor meer informatie:
Olive-art
Master Keulenstrjitte 41
8603 EL Sneek
+31 (0)6 13 52 49 42
info@olive-art.nl
www.olive-art.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven