Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Soil Association Certification benoemt nieuwe CEO

De Britse organisatie Soil Association Certification heeft Dominic Robinson benoemd ter vervanging van Martin Sawyer als nieuwe Chief Executive Officer.


Dominic Robinson

Dominic komt aan met een schat aan ervaring in milieu- en bosbouworganisaties en heeft sinds 2018 een nauwe werkrelatie met Soil Association Certification. Als onafhankelijk lid van de toetsingscommissie was Dominic verantwoordelijk voor het controleren van de besluitvorming om onpartijdigheid en de integriteit van de geleverde normen te waarborgen. Dit heeft hem een grote bekendheid met de organisatie en haar mensen gegeven, samen met een goed begrip van haar doel, uitdagingen en kansen.

Hij is afkomstig van Severn Trent Water, waar hij vijf jaar lang als Head of Visitor Experience verantwoordelijk was voor het beheer van het publiek, het land en de activa van 30 stuwmeren. Daarvoor werkte hij bij Forestry England, waar hij verantwoordelijk was voor de certificering van 250.000 ha openbaar bosbezit.

Dominic: "De vraag naar duurzame producten en de behoefte aan keurmerken die te vertrouwen zijn, is nog nooit zo groot geweest en zal alleen maar toenemen. Ik ben er trots op deel uit te maken van zo'n gewaardeerde organisatie en samen te werken met een gepassioneerd team om de kansen die voor ons liggen te realiseren."

"De kern van mijn aanpak is het creëren van verbindingen, het koesteren van relaties en het opbouwen van partnerschappen om samen meer te bereiken - in het belang van mens en milieu. Ik zal proberen dit in de CEO-positie in te brengen, waarbij ik zal proberen samen te werken met producenten, klanten, detailhandelaren, certificeringsinstanties en consumenten om het marktaandeel van biologische en duurzame bosproducten te vergroten, evenals de voortdurende groei van koolstofmarkten en ecosysteemdiensten."

Dominic woont in Solihull met zijn vrouw en twee jonge kinderen. Hij studeerde geografie aan de universiteit van Cambridge en werkte samen met Ryton Garden Organic aan onderzoek naar stikstofbindende biologische landbouwrotaties. Daarna studeerde hij milieutechnologie aan het Imperial College in Londen.

Martin Sawyer gaat met pensioen bij Soil Association Certification na zeven jaar aan het roer te hebben gestaan waarin hij toezicht heeft gehouden op vele belangrijke ontwikkelingen en mijlpalen, waaronder de fenomenale prestaties en veerkracht van de biologische markt, die in 2021 de grens van 3 miljard pond heeft overschreden.

Helen Browning, CEO van de Soil Association Group, zei hierover het volgende: "Ik zal Martin enorm missen. Hij heeft de afgelopen zeven jaar op bewonderenswaardige wijze leiding gegeven aan Soil Association Certification en ik was blij met zijn wijze adviezen en constructieve aanpak, zijn kalmte en zijn relativeringsvermogen, vooral in de afgelopen jaren, toen we te maken kregen met de beproevingen van Brexit en Covid. Wij wensen hem het allerbeste voor de toekomst."

"Het is een groot welkom voor Dominic. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken en ik weet dat hij een enorme energie, nieuwe perspectieven en enthousiasme voor de komende wendingen met zich mee zal brengen."

Voor meer informatie:
Pete Williams
Soil Association Certificering
pwilliams@soilassociation.org 
www.soilassociation.org 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven