Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
100 jaar impulsen voor een levende landbouwcultuur in woord en beeld

De Demeter Jubileumspecial is uit

"In omvang qua hectares wereldwijd en in Nederland nog altijd beperkt, maar qua impact op de samenleving van onschatbare betekenis. De impuls die 100 jaar geleden is gegeven om naar landbouwbedrijven te kijken als levende organismes in verbinding met bodem, planten, dieren, landschap en mensen, leidt tot op de dag van vandaag tot voortdurende innovatie en ontwikkeling", aan het woord is Bert van Ruitenbeek, directeur Stichting Demeter.

Het Demeter magazine dat vanaf vandaag wordt verspreid via de biologische winkels en de biodynamische boerderijen staat vol met inspirerende voorbeelden van hoe de bd-landbouw het leven van vele mensen in positieve zin heeft veranderd. En hoe deze impuls tot op de dag van vandaag wordt doorgeven. "Want soms moet het gewoon even worden gezegd. Het verzorgen van dieren naar hun aard, de cruciale rol van bodemverzorging, de combinatie van landbouw en zorg, vernieuwende systemen van koppeling boer en burger met abonnement- systemen, BD Grondbeheer, de ontwikkelingsgerichte methode van Collegiale Toetsing, een vernieuwende kijk op humane gezondheid verbonden aan bodemgezondheid, het gebruik van vitale rassen, het komt uit de bron van de biodynamische landbouw."

Bert vervolgt: "En het is mooi dat de bd-landbouwmethode op onderdelen wordt overgenomen in de biologische en ook gangbare landbouw. Maar duurzame transitie berust op bewustzijnsverandering, op persoonlijke ontwikkeling gericht op zingeving en zelfontplooiing. En op het begrijpen dat alle leven op aarde met elkaar verbonden is en er geen op zichzelf staande kwaliteiten bestaan. Dat vraagt om echte nieuwsgierigheid en verbinding. Wie nieuwsgierig is geworden en mee uit deze bron wil tappen, kan veel plezier beleven aan de Demeter magazine jubileumspecial. Ook vol met tips voor uitjes bij de biodynamische boer. Een gifvrije, generatieve, natuurinclusieve, diervriendelijke en leuke landbouw bestaat al 100 jaar en dat vieren we! Hier te lezen en ook te bestellen bij Stichting Demeter voor verdere verspreiding."

Klik hier voor het magazine.

Publicatiedatum: