Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe podcast vertelt het verhaal van omschakeling naar biologisch

In de nieuwe podcast 'Stappen naar bio" vertellen zes recente Vlaamse omschakelaars over hun drijfveren om biologisch te gaan werken en hoe dit proces verliep. Dit project werd uitgevoerd in opdracht van Bio zoekt Boer en BioForum vzw.

Vlaanderen wil tegen 2027 meer bio, zowel in de winkelkarretjes als in de landbouw en voedingsindustrie. Daar liggen dus kansen, maar hoe begin je als ondernemer aan bio? Komt er veel administratie bij kijken en hoe zit het met de certificering? Kan je zomaar biologische voeding verwerken op een plek waar je ook niet-bio produceert? Is bio commercieel wel interessant?

Deze vragen werden aan zes bedrijven voorgelegd die in een niet zo ver verleden de stap naar bio hebben gezet. Drie landbouwers en drie voedingsondernemers vertellen in de podcastreeks 'Stappen naar Bio' over hun omschakeling. Het gaat om Hierford, 't Goed Ter Heule, Hof Te Muizenhole, De Cort Distillery, De Zuivelarij en Lekker Ann'ders.

Bron: BioForum

Publicatiedatum: