Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen 1 aprilgrap: het begon allemaal 50 jaar geleden bij FiBL

Precies 50 jaar geleden, op 1 april 1974, had de eerste FiBL medewerker zijn eerste werkdag. De basis van FiBL was ongeveer een jaar eerder gelegd, toen op 1 februari 1973 de 'Swiss Foundation for the Promotion of Organic Agriculturewerd' opgericht. Om het einde van het 50-jarig jubileum te vieren, kijkt het nieuwe leidinggevende trio van FiBL Zwitserland naar de toekomst - en doet de eerste FiBL directeur verslag van het begin.

FiBL vierde haar 50e verjaardag met verschillende evenementen. In het middelpunt van de festiviteiten stonden de boeren en alle mensen en instellingen die FiBL Zwitserland sinds haar oprichting hebben gesteund. De FiBL fietskaravaan bezocht enkele van de ongeveer 600 boerderijen waarmee FiBL nauw samenwerkt: talrijke biologische boerderijen en voedselverwerkende bedrijven in heel Zwitserland. Na de karavaan werd het jubileum gevierd met gasten tijdens de Innovatiedag op de FiBL campus in Frick.

Het uitvoerend comité van FiBL Zwitserland (van links naar rechts): Dr. Jürn Sanders, Michel Keppler en Beate Huber. (Foto: FiBL, Andreas Basler)

In de serie 'Anniversary voices' spraken meer dan 30 'stemmen' over het onderzoeksinstituut vanuit hun respectieve perspectieven in de loop van het jubileumjaar. Ter afsluiting van de serie delen Jürn Sanders, Beate Huber en Michel Keppler, die als Executive Committee aan het hoofd staan van FiBL Zwitserland, ook hun perspectieven. Ze doen verslag van de huidige situatie van FiBL Zwitserland, de aanzienlijke groei in de afgelopen jaren en hun visie op de toekomst.

Terugblik
De video 'The beginnings of the Research Institute of Organic Agriculture FiBL' (in het Duits) neemt de kijkers mee terug naar 1974 met Hardy Vogtmann, de eerste medewerker en directeur van FiBL van 1974 tot 1981. Hij vertelt onder andere over het basisprincipe van individuele verantwoordelijkheid met gelijke beloning voor iedereen, hoe FiBL het dreigende verbod op de term 'biologisch' voor levensmiddelen kon afwenden, de ontwikkeling van de eerste richtlijnen voor biologische landbouw en het begin van de DOK-proef, waarin biologische en conventionele landbouwsystemen voor het eerst werden vergeleken en die vandaag de dag nog steeds loopt.

Drie afleveringen van de podcast 'FiBL Focus' (in het Duits) waren ook gewijd aan de 50e verjaardag en de geschiedenis van FiBL. Het podcastteam sprak met Hardy Vogtmann, Urs Niggli, directeur van FiBL Zwitserland van 1990 tot 2020, en de langst dienende FiBL medewerker Otto Schmid. Twee van de afleveringen zijn een paar maanden geleden gepubliceerd en de derde aflevering komt binnenkort uit.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: