Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Iets minder biologische hazelnoten verwacht tijdens nieuwe oogst

De komende hazelnotenoogst ziet er voorlopig goed uit. Als er geen onvoorziene slechte weersomstandigheden zijn tot de nieuwe oogst die start vanaf 1 september en doorloopt tot en met 31 augustus 2023, zal er geen krappe oogst zijn, verwacht Mehmet Soyturk van Finma.

Tijdens het International Nuts Council werd bekendgemaakt dat er wereldwijd ongeveer 1.225.000 duizend ton hazelnoot verwacht wordt tegenover de huidige oogst van 1.165.000 duizend ton hazelnoten.

De grootste oogst wordt in Turkije verwacht met 760 duizend ton en  op de tweede plaats staat Italië met 140.000 duizend ton hazelnoten.

Biologische hazelnoten
De nieuwe oogst van biologische hazelnoten in Turkije wordt geraamd op 25.000 duizend. Iets minder dan de 30.000 duizend ton die de huidige oogst telt.

Verwacht wordt over het algemeen dat prijzen voor biologische hazelnoten hoger zullen zijn dan huidige oogstprijzen in Turkije. Enerzijds omdat er meer consumptie is van met hazelnoot geproduceerde consumentproducten en aan de andere kant vanwege dat er minder oogst wordt verwacht dan actuele lopende oogst. Er zal dus meer vraag dan aanbod zijn van biologische hazelnoten.

Ook van belang is dat er volgend jaar presidentverkiezingen in Turkije zullen zijn, wat wellicht invloed zal hebben op de prijsvorming. Ook valuta schommelingen zullen van groot belang zijn voor export prijzen.

Voor meer informatie:
Finma B.V.
Schuttevaerweg 92
3044 BB Rotterdam
Tel.: +31 (0)10 415 43 10
info@finma.nl
www.finma.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven