Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw: Fiordifrutta Granaatappel, Aloë en Hibiscus

Het Italiaanse familiebedrijf Rigoni di Asiago introduceert deze zomer een nieuwe special edition in Nederland: Fiordifrutta Granaatappel, Aloë en Hibiscus. Een explosie van frisse en zoete smaken met een intens rode kleur. Biologisch fruit van topkwaliteit in combinatie met de intense geuren en kleuren van aloë vera en hibiscusbloemen zorgen voor een frisse, originele smaak.

  • Granaatappel: eigenlijk geen appel, maar een bes! Lekker zoet, staat bekend als een extreem gezonde vrucht. De pitjes bevatten veel kalium, vitamine C en polyfenolen, oftewel sterke antioxidanten.
  • Aloë vera: de gel uit het binnenste van het blad van deze vetplant heeft een verfrissende smaak.
  • Hibiscus: deze bloem is prachtig rood en wordt veel gebruikt in de Mexicaanse keuken. De smaak is bloemig en prettig zoet-zuur. Volgens The New York Times is hibiscus dé smaakmaker van 2022.

Volgens Rigoni di Asiago is de spread heerlijk in combinatie met yoghurt, op een kwarkbolletje, beschuit of om je cheesecake helemaal mee af te maken.

Gezonde fruitspread
Het suikergehalte van Fiordifrutta Granaatappel, Aloë en Hibiscus is 31g. Dat is voor zoet broodbeleg relatief laag. Alle Fiordifrutta biologische fruitspreads bestaan bovendien uit 100% pure ingrediënten en hebben een lagere glycemische index dan fruitjams. Een klassieke jam bevat meer suiker en minder fruit en heeft een glycemische index tussen de 60 en 80. Fiordifrutta bevat juist méér fruit en minder suiker, waardoor de glycemische index gemiddeld lager is dan 50.

23 smaken
Fiordifrutta is in Nederland in maar liefst 23 smaken en in verschillende formaten (250/260, 630 gram en 3 x 25g Trio verpakking) te koop:

  • Rode vruchten: Aardbeien & wilde aardbeien; Bosvruchten; Bramen; Frambozen; Kersen; Rode bessen; Wilde blauwe bosbessen; Wilde kersen en Zwarte bessen
  • Gele vruchten: Abrikozen en Perziken
  • Citrusvruchten: Bittere sinaasappelen; Citroenen; Citrusvruchten & gember en Mandarijnen & kurkuma
  • Specialiteiten: Peren; Pruimen; Rozenbottels; Vijgen; Vlierbessen & vlierbloesem
  • Special editions: Aardbeien & Wilde Aardbeien met Munt; Abrikozen & Perziken met Basilicum en de nieuwe Fiordifrutta Granaatappel, Aloë en Hibiscus

Duurzaam DNA
Naast Fiordifrutta maakt Rigoni di Asiago ook Mielbio single origin honing, die ‘raw’ genoemd mag worden omdat deze op kamertemperatuur, onverwarmd verwerkt wordt, en Nocciolata, romige hazelnootpasta's van de beste biologische ingrediënten en zonder palmolie.

Duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid spelen een belangrijke rol bij Rigoni di Asiago. Het familiebedrijf bestaat al bijna 100 jaar en groeit nog steeds, maar de waarden zijn nog altijd dezelfde. Rigoni di Asiago werkt niet alleen biologisch, maar stelt ook duurzaamheid in bredere zin voorop: het verminderen van de impact van de productie op het milieu, het beperken van verbruik van fossiele brandstoffen en het vermijden van intensief gebruik van land en water. Ook leveren ze ieder jaar een bijdrage aan de restauratie van kunsthistorisch erfgoed in een andere Italiaanse stad.

De fruitspreads en andere producten van Rigoni di Asiago zijn verkrijgbaar bij de (web)winkels van Ekoplaza, Odin, G&W GezondheidsWinkel, Marqt, speciaalzaken, natuurvoedingswinkels en -drogisterijen.

Voor meer informatie: www.rigonidiasiago.nl

Publicatiedatum: