Nieuwe algemeen directeur Gerrit Wiezoreck wordt ingeschreven in handelsregister

Generatiewisseling ingezet: EcoFinia breidt topmanagement uit

EcoFinia GmbH - biologisch chocoladebedrijf van de merken VIVANI en iChoc - kondigt een herstructurering op managementniveau aan. Om geleidelijk een generatiewissel door te voeren, wordt EcoFinia-oprichter Andreas Meyer sinds oktober 2021 bijgestaan door Gerrit Wiezoreck, een jonge, nieuwe algemeen directeur met relevante managementervaring. Hij zal nu worden ingeschreven in het handelsregister. Hij zal de functie van algemeen directeur op zich nemen en rechtstreeks rapporteren aan de twee aandeelhouders Andreas Meyer en Cord Budde. De dubbele leiding is het toekomstige managementmodel van EcoFinia GmbH, waarbij Noel Meyer in de toekomst zijn vader Andreas Meyer zal vervangen als tweede directeur.

Andreas Meyer en Gerrit Wiezoreck

Om een abrupte verandering in het leiderschap te voorkomen en de continuïteit te waarborgen, voorziet Andreas Meyer (63) een geleidelijke terugtrekking uit de leiding in de komende jaren. Dit zorgt ervoor dat Meyer zijn know-how op het gebied van merkenbeheer en zijn jarenlange ervaring in de biologische sector in de komende jaren aan zijn toekomstige opvolger zal kunnen overdragen. Bovendien zal de ervaren verkoopleider en procuratiehouder Christoph Kampschulte de komende jaren in zijn functie bij de onderneming blijven.

De 33-jarige Wiezoreck daarentegen heeft ondanks zijn jonge leeftijd al leidinggevende ervaring in verschillende functies in de greentechsector. Hij werkte 7 jaar voor het energiebedrijf E.ON als internationaal bedrijfs- en strategieconsultant, beheerde vele grote transformatieprojecten en was het meest recent verantwoordelijk voor het wereldwijde gebied van Data & AI Strategie en Transformatie, met als doel E.ON 'digitaler en groener' te maken. De jonge huisvader brengt nu zijn kennis van het belang van duurzame processen, strategische heroriëntaties en transformaties in het werkveld van EcoFinia GmbH in. "Het is voor mij belangrijk om al vroeg iemand gevonden te hebben die het bedrijf sterk naar de toekomst zal leiden", legt Andreas Meyer uit. "Gerrit Wiezoreck is een expert in duurzaam ondernemen en is bereid om nieuwe, innovatieve wegen in te slaan. Ook in zijn privéleven brengt hij veel parameters mee die goed bij ons passen," zegt Meyer.

Wiezoreck is al sinds begin oktober 2021 bij de onderneming in dienst en eind maart is de algemeen directeur ingeschreven in het handelsregister. Naast de organisatorische herstructurering en de ontwikkeling van nieuwe markten en bedrijfsgebieden behoort ook de uitbreiding van de locatie Bochum tot zijn doelstellingen, onder andere door de planning van een EcoFinia-campus in het stadscentrum, waar een creatieve open ruimte en een chocoladewinkel, inclusief café en productiefaciliteiten, moeten verrijzen. Hij is ook verantwoordelijk voor human resources en financiën. "Ik kijk erg uit naar de nieuwe uitdaging in dit duurzame familiebedrijf en ben enthousiast over de passie waarmee het team hier werkt - om de beste en meest duurzame chocolade voor onze klanten te ontwikkelen en op de markt te brengen", zegt Gerrit Wiezoreck over zijn nieuwe werkomgeving. "Het feit dat de omzet jaar na jaar is gestegen, toont aan dat EcoFinia GmbH reeds een zeer gezond bedrijf is. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik het nog een duwtje in de rug kan geven en er alles aan zal doen om deze groei ook in een moeilijker, toekomstig marktklimaat voort te zetten", verklaart de zelfbenoemde VFL Bochum-fan en geboren Bochum-jongen.

Aan het eind van het jaar wil Noel Meyer - zoon van de oprichter Andreas Meyer - toetreden tot het bedrijf, dat hij samen met Gerrit Wiezoreck als een duaal leiderschapsteam zal leiden.

Voor meer informatie: www.ecofinia.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven