Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vogelgriep vastgesteld in Hekendorp en Hedel

In Hekendorp (gemeente Oudewater, provincie Utrecht) is op een pluimveebedrijf met leghennen en opfokleghennen vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 121.000 kippen op het bedrijf door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geruimd.

In de 1 kilometerzone rondom het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. Binnen de 3 kilometerzone ligt één andere pluimveebedrijf dat door de NVWA wordt bemonsterd voor onderzoek op vogelgriep. In de 10 kilometerzone liggen nog zes andere pluimveebedrijven, voor deze zone geldt per direct het vervoersverbod.

Kalkoenenbedrijf in Hedel
Ook in Hedel (provincie Gelderland) werd vogelgriep vastgesteld, hier gaat het om een kalkoenenbedrijf. Het gaat ook hier waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 64.500 dieren op het bedrijf door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geruimd.

In de 1 kilometerzone rondom het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. Binnen de 3 kilometerzone liggen 6 andere pluimveebedrijven, deze worden bemonsterd op vogelgriep. In de 10 kilometerzone liggen nog 10 andere pluimveebedrijven, voor deze zone geldt per direct het vervoersverbod.

Publicatiedatum: