Na de biologische Lemon Curd introduceert Heerlijkheid Mariënwaerdt nu de Aardbeien Curd, bereid met biologische aardbeien en friszuur van smaak. Lekker op geroosterd brood, beschuit of cake, als taartvulling of in toetjes.
Sinds eind 19e eeuw heeft curd zijn intrede gedaan in de culinaire wereld en wordt ook in Nederland steeds populairder. Curd is een Engelse topping of spread, meestal gemaakt van citrusvruchten, die veel geserveerd wordt tijdens de afternoon tea als alternatief voor jam. De basisingrediënten zijn geklopte eidooiers, suiker, boter en zeer fijn geraspte schillen. Deze worden gekookt tot het geheel dik is. Na het afkoelen ontstaat er een zachte, gladde spread.
Het landgoed bereidt biologische delicatessen, sappen en kazen op ambachtelijke wijze naar oude familierecepten.
Bezoek ook eens de Landgoedwinkel in Beesd, de Landgoedkeuken in Utrecht of bestel gemakkelijk en snel via de webshop www.marienwaerdt.nl. Met de aankoop van de biologische producten, kan men bijdragen aan de instandhouding van het landgoed, zijn rijke historie en rijksmonumenten.
Voor meer informatie:
Maddy van Wijk
Heerlijkheid Mariënwaerdt
Mariënwaerdt 't Klooster 5
4153 RR Beesd
0345 680434
m.vanwijk@marienwaerdt.nl
www.marienwaerdt.nl