Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Elephant, de snelle en veelzijdige verpakkingsmachine

Snelheid, veelzijdigheid en continuïteit in een steeds duurzamer perspectief. Dit zijn de kenmerken waarmee de nieuwe machine, genaamd Elephant, zich onderscheidt. De machine wordt gebruikt voor het sluiten van kartonnen schalen met kleppen, gemaakt door het Italiaanse REV, een bedrijf dat gevestigd is in Cesena en al meer dan dertig jaar gespecialiseerd is in oplossingen voor het verpakken van groenten en fruit.

“Ons bedrijf zet zich al jaren concreet in voor eco-duurzame verpakkingen en dankzij Elephant hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt. In een evoluerende retailsector voelden wij de noodzaak om een machine te creëren die aan alle eisen van zowel de verpakker als de logistieke dienstverlener kan voldoen. Deze machine maakt niet alleen monomateriaal en eco-duurzame verpakkingen, maar is uiterst veelzijdig en in staat om trays te maken voor elk product, in elk formaat, met een snelheid die uniek is op de markt”, zegt Fabrizio Fiumama, directeur van REV.

Voor het sluiten van de verpakkingen wordt hete lijm gebruikt. Elephant produceert niet alleen 100% recycleerbare verpakkingen uit één materiaal, maar is ook uiterst veelzijdig en in staat om zeer uiteenlopende trays te produceren, om aan elke behoefte te kunnen voldoen.

“Hoewel veelzijdigheid een pluspunt is voor deze machine, maken het gebruiksgemak en de snelle formaatwissel (minder dan 2 minuten) hem uniek.”

Het is ideaal voor het verpakken van elk product dat in trays kan worden verpakt, zelfs de meest delicate. Er kan gebruik worden gemaakt van wikkeltrays, waarbij het product bovenaan de tray rond de zijflappen wordt gewikkeld en zorgvuldig op zijn plaats wordt gehouden, maar ook van platte trays, waarbij het product zich onder de rand van de tray bevindt en de zijflappen een vlakke sluiting vormen. De trays kunnen naar wens worden bedrukt voor de best mogelijke personalisatie en zichtbaarheid.

“De machine is niet alleen uiterst veelzijdig, maar ook de snelste op de markt. Afhankelijk van de grootte van de te verwerken tray kan hij tussen 120 en 340 trays per minuut verpakken, wat hem bijzonder geschikt maakt voor lijnen met een hoge productiviteit. Hij wordt ook gekenmerkt door een zeer hoge productiecontinuïteit, aangezien hij niet onderhevig is aan stilstand.”

Dealer Benelux:
Sarco Packaging B.V.
Rondgang 21, 5311 PB Gameren
T: +31 (0) 418 - 562 553
www.sarcopackaging.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven