Eco Banding maakt banderol recyclebaar

Tholen - Plastic banderollen maken steeds vaker plaats voor papieren varianten. Die trend wordt onder meer veroorzaakt door de veranderende regelgeving in de Franse en Spaanse AGF-sector, waar plastic verpakkingen zoveel mogelijk worden uitgebannen.

Bij Optimum Group Max Aarts wordt er gewerkt aan een manier om de banderol nog meer te verduurzamen. En dat zit 'm in de seal, zo legt Paul Terhorst uit. "We brengen onze Eco Seal slechts op een plek aan, alleen daar waar nodig. Zo besparen we op het gebruik van coating. We minimaliseren het percentage van de coating enorm. Met als resultaat een banderol die voor 98 procent uit papier bestaat."

Zeven materialen
Begin april zal Optimum Group het product presenteren tijdens de Empack in Gorinchem. Er werd lang gewerkt aan de applicatie, aan de machine en aan het vinden van de juiste materialen. "We hebben nu zeven materialen geschikt gevonden, van kraftachtig papier tot aan papier dat gemaakt is van bietenpulp." En dat kunnen er in de toekomst nog meer worden. Want ondertussen is Optimum Group onder meer met Bandall, de fabrikant van banderolmachines aan het werken aan verdere innovatie. "Met name vanuit Duitsland is er veel interesse bij de grotere retailers om gerecycled papier te gebruiken."

Bij het oud papier
Paul vertelt dat Optimum Group de Europese richtlijnen aanhoudt, die zeggen dat verven, inkten en lijmen worden uitgesloten van het verbod op plastic wegwerpverpakkingen. De Eco Banding-banderol is zo recyclebaar. Consumenten kunnen het bij het oud papier weggooien. Daarnaast is de banderol ook voedselveilig door de BRC-AA certificering. Er wordt FSC-gecertificeerd papier gebruikt.

De mogelijkheden van banderol zijn legio. Ze reiken ook buiten de AGF-sector. "Eierdoosjes, kaarsen, schoonmaakdoekjes, makarons..." somt Paul op. "Kortom, alles wat je kunt samenvoegen met een banderol. De banderol wordt voorbedrukt, maar kan ook nog door de machine worden ingeprint met actuele informatie zoals de houdbaarheidsdatum."

Voor meer informatie:
Paul Terhorst
Optimum Group
+31 (0)85 273 23 33
paul.terhorst@optimumgroup.nl
www.optimumgroup.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven